Din nou la salină, la Praid, cu copiii

Văzând efectul de data trecută când am mers la salină cu cei mici (au răcit mult mai rar), am hotărât să mergem şi sezonul ăsta, mai ales după noile peripeţii cu laringita, şi,  de data asta să  stăm o săptămână. E recomandat ca în prima zi să stai o oră, a doua zi două ore, a treia zi patru ore şi-apoi câte 4, 5 ore în fiecare zi. De asemenea, e recomandat ca tratamentul (care presupune inhalarea aerului din salină) să se repete patru ani la rând.

Ne-am cazat, ca şi data trecută, la Hotel Praid, şi, fiind extrasezon, au o ofertă în care, practic, intrările în salină sunt gratuite. Noi am venit în extrasezon pentru că se spune că e mai indicat să mergi la salină în lunile reci, când e mai puţină lume şi mai puţini bolnavi.

Ca să intraţi în salină, va trebui să coborâţi nişte scări:

Înăuntru, temperatura e plăcută, cam 15° C, numai bună pentru noi,  (cel mic încă nu are voie să stea prea mult la aer rece, dat fiind faptul că a avut recent laringită).

Copiilor le place mult, mai ales că sunt tot felul de leagăne, tobogane, este şi un loc de joacă. Dar le-a plăcut în special mersul cu autobusul până jos, prin “tunel”.

Este şi un restaurant în interiorul minei, iar mâncarea e foarte bună (puteţi vede meniul mai jos).

Veţi putea admira şi unele creaţii artistice (sculpturi în sare, picturi etc.):

Aşa că, pe lângă tratament, mai aveţi parte şi de distracţie, iar cei mici nu se vor plictisi atâtea ore. 🙂

4 Comments

Leave a Reply