Cum se face un dovleac de halloween

Să faci un dovleac de halloween nu e mare filozofie, dar nici uşor nu e. Îţi ia cam jumătate de oră şi îţi trebuie ceva forţă. Nu recomand să lăsaţi copiii să-l sculpteze. 🙂

Îţi trebuie un cuţit cu vârful ascuţit şi care să taie bine.

Noi nu am avut un dovleac perfect rotund. Am primit unul de la ţară, dar a fost bun şi ăsta.

În primul rând, îi tai “capacul” de deasupra. Înainte de a-l tăia însă, marchează cu creionul linia pe unde vrei să o faci, ca să-ţi fie mai uşor. Apoi, cu cuţitul puţin înclinat înspre interior, începi să tai, adâncind cuţitul în dovleac, apoi scoţându-l, de mai multe ori.

Nu poţi să mergi cu o singură tăietură până-n capăt, că e prea tare dovleacul.

Apoi scoţi capacul şi-l cureţi de seminţe, după care îl cureţi şi în interior, cu o lingură din metal tare. Îi scoţi toate seminţele şi “aţele”.

După aceea, cauţi partea în care e mai frumos (pentru că, de obicei, dacă dovleacul a stat pe pământ cu o parte, arată mai urât), şi poţi începe să-i sculptezi ochii, nasul şi gura, în funcţie de forma dorită. Ca şi la capac, e de preferat să trasezi cu creionul liniile formelor.

Anul ăsta, dovleacul fiind pentru grădiniţă, nu l-am făcut deloc înfricoșător, ci ne-am propus să-l facem vesel. Fiică-mea a vrut neapărat să facem din el o “dovleciţă”, ca anul trecut ,aşa că am ascultat-o.

Am avut de la ceva jucării (legume, gen mr. potato) nişte mânuţe şi picioruşe, şi le-am înfipt în dovleacul nostru de halloween.

Nu stătea prea bine pe picioarele lui (sau ei 🙂 ), aşa că am rezemat-o. 🙂

 Am scos apoi capacul şi am introdus lumânarea.

La grădiniţă o vom machia, îi vom pune păr şi multe altele, promit că deseară sau mâine pun pozele cu rezultatul final, dar şi cu alte modele de dovleci, făcuţi de alţi copii şi părinţi. 🙂

Leave a Reply