Să ne antrenăm creierul!

Vă spuneam şi mai demult că eu cred în puterea gândului şi a dorinţei. Şi vă mai spuneam că noi ne putem controla viaţa. Fie că e vorba de lucruri bune sau rele, dacă credem în ele, se abat asupra noastră.

Sunt unii care cred cu adevărat că ei s-au născut fără noroc. Şi se plâng peste tot cât de rău le merge, că toate ies pe dos, şi că ei nu vor reuşi niciodată în viaţă. Şi nu ştiu că, de fapt, tocmai stilul lor de a gândi face ca toate să le meargă prost.

Creierul nostru are puteri pe care noi nici nu le bănuim. Nu degeaba se spune “eşti ceea ce gândeşti”. Dacă tu nu-ţi acorzi ţie încredere, dacă nu crezi în forţele proprii, nu poţi să faci nimic constructiv. Problema e că unii chiar nu vor să facă nimic constructiv.

“A-ţi antrena creierul” sună puţin ciudat. Dar şi mai ciudat e că noi chiar o putem face, ne putem antrena mintea. Ne putem antrena să avem o gândire pozitivă, iar asta va duce la o stare de spirit mai bună, şi de aici porneşte totul, tot “norocul în viaţă”, cum obişnuim noi să numim reuşitele.

Ok, dar cum să ne antrenăm mintea? Păi, aşa cum un sportiv se antrenează fizic pentru a face performanţe, la fel trebuie să facem şi noi, dar pe plan mental. De exemplu, atunci când ne dăm seama că începem să gândim negativ cu privire la o chestiune, oricare ar fi ea, trebuie să ne oprim. Pentru că şi gândurile pot fi oprite. Şi, în loc să mergem mai departe cu gândul negativ, să încercăm să vedem partea bună. Dacă, de exemplu, cineva a fost dat afară de la serviciu, şi începe să se gândească la cât de greu îi va fi de-acum încolo, că nu-şi va mai găsi alt loc de muncă etc., chiar acolo va ajunge. Poate va da şi în depresie, şi toate se vor ţine lanţ. Dar dacă se gândeşte că e mai bine că s-a întâmplat aşa, pentru că el nu se potrivea în acel mediu, şi că, cu siguranţă va găsi un job mult mai bun, deja altfel stau lucrurile. Trebuie să ne bucurăm de orice problemă, pentru că orice obstacol ne întăreşte. În exemplul de mai sus, dacă persoana respectivă a fost dată afară tocmai din cauza ei, va trebui să vadă unde a greşit şi să încerce să se corecteze. În orice problemă trebuie să vedem o soluţie. Iar dacă a fost concediat/ă din cauza şefului, care era un nemernic, trebuie să se bucure că a scăpat de acolo.

Şi de fiecare dată când suntem conştienţi de faptul că gândurile noastre au luat-o razna, dacă ne străduim să la aducem pe calea cea bună, cu siguranţă, la un moment dat asta va ajunge o obişnuinţă, iar gândirea pozitivă şi starea de bună – dispoziţie vor face parte din viaţa noastră. 🙂

One comment

  • Mare dreptate in vorbele tale, si chiar tind sa cred ca totul e de cum gandesti si cat de tare iti doresti un lucru sau obiectiv. Nu ma pot numi cel mai norocos in viata, insa as mintii daca as spune ca ceea ce mi-am dorit nu sa implinit, chiar si atunci cand trebuie sa spun adio locului de munca o fac cu zambetul pe buze si mereu imi spun ca “un sut in fund, e un pas inainte”, ceea ce este si adevarat. Ideea cred ca e sa iti gasesti mereu acel ceva care sa te faca sa gandesti poziiv, indiferent de situatie pentru a nu da in depesie 🙂

Leave a Reply