Oare suntem paranoici? Aruncatul cu ouă în parbriz – noua metodă de tâlhărie

De curând am aflat şi eu la ce se mai folosesc ouăle, în afară de gătit. Zilele trecute am primit un mail de la o prietenă. Era genul de e-mailuri care circulă şi se tot dau mai departe. Mail-ul spunea aşa:

“Dacă conduceţi noaptea şi vi se aruncă ouă crude pe parbriz, în nici un caz să nu aţtionaţi ştergătoarele şi să nu stropiţi parbrizul cu lichid de parbriz.

Ouăle amestecate cu apă vor crea un strat opac pe parbriz şi nu veti mai vedea nimic, chiar şi folosind ştergătoarele. Atunci veti fi obligat să vă opriţi şi cu mare probabilitate veţi fi victima unei tâlhării.
Lăsati ouăle să curgă pe parbriz, fără să încercaţi să-l curaţaţi cu ştergătoarele şi lichid de parbriz. Continuaţi sa mergeti cu maşina cât mai departe posibil de locul incidentului.

Opriţi-vă numai atunci când aţi ajuns într-un loc sigur.

Aruncarea cu ouă in parbrizul maşinilor care circulă noaptea este ultima găselnita folosită de tilhari.”

Sincer, după ce l-am citit, mi-a venit să râd. Dar, la câte auzi că se întâmplă, te poţi aştepta la orice de la cei care au mintea odihnită, buzunarele goale şi lene cât încape.

Mai auzisem într-o vreme că sunt unii care umblă prin parcările de tiruri de pe autostrăzi. Cică untirist a tras pe dreapte, să doarmă, iar când s-a trezit simţea că îl doare ceva. Când s-a uitat mai bine, avea o tăietură şi-o cusătură imensă, iar când a mers la medic, i s-a spus că-i lipseşte un rinichi. Cât e de adevărat – nu ştiu.

Spunea cineva că nu mai e mult până, la noi în ţară, dacă se continuă tot aşa, ţi se va da în cap la colţul străzii, în miezul zilei, pentru o pâine. Să sperăm că nu se va ajunge chiar acolo…

2 Comments

Leave a Reply