Dacă e important pentru tine, vei găsi o cale, de nu, vei găsi o scuză

Am văzut citatul ăsta azi-dimineaţă undeva şi mi-a plăcut, pentru că e cât se poate de adevărat. Atunci când vrei să faci ceva cu adevărat, întotdeauna găseşti o modalitate. Dar dacă nu-ţi pasă, găseşti tu un motiv pentru care cică “nu poţi” să faci.

“Nu pot să merg anul ăsta în concediu, că trebuie să-mi cumpăr perdele şi covoare.” auzeam pe cineva, care, tot anul următor se plângea apoi cât de obosit e şi că nu a mai fost nicăieri de ani de zile.

Un alt citat celebru spune: “Eu sunt arhitectul propriului meu dezastru/eşec. Eu sunt stăpânul sorţii mele. Eu sunt căpitanul sufletului meu.” Şi cam aşa şi e. De obicei, când o dăm în bară cu ceva, mereu dăm vina pe altcineva. Însă vina e la noi, întotdeauna. Vă mai spuneam despre asta şi în situaţiile când unii, după 20 de ani de căsnicie, se plâng că viaţa lor a fost un chin, că zilnic aveau scandaluri în casă, când, de fapt, trebuia să-şi ia inima-n dinţi şi să divorţeze. Mai este un citat care spune că dacă nu-ţi place unde eşti, pleacă, mişcă-te, că nu eşti copac. Ştiu că uneori nu e atât de simplu: îţi faci bagajele şi pleci (ai ales când sunt implicaţi şi copii), dar, cum spuneam şi în titlu, dacă e important pentru tine şi vrei cu adevărat, găseşti o modalitate, dacă nu, scuze sunt pe toate gardurile.

Leave a Reply