Munceşte, iubeşte, dansează, cântă şi trăieşte!

Zilele trecute am primit un mail de la o prietenă, în care, printre altele, erau scrise şi următoarele cuvinte, care mie mi-au plăcut enorm:

Munceşte de parcă n-ai avea nevoie de bani!

Iubeşte de parcă nimeni nu te-a făcut vreodată să suferi!

Dansează de parcă nimeni nu te-ar vedea!

Cântă de parcă nimeni nu te-ar auzi!

Trăieşte de parcă Paradisul ar fi pe Terra!”

Şi-acum am să le iau pe rând. Întotdeauna, dacă faci ceva numai de dragul banului pe care-l vei primi, fără să-ţi placă deloc ce faci şi fără să pui suflet, şi munca ta e în zadar, şi nici de banul ăla n-ajungi să te bucuri. Şi mai spunea cineva că întotdeauna când alergi după bani, banii fug de tine.

La capitolul iubire voi da un citat din Osho (trimis de aceeaşi prietenă):

“Daca exista în lume o forta, care poate sa depaseasca frica pe deplin, sa nimiceasca orice pericol, sa ramâna nepasatoare la orice pagubă pâna şi faţă de moarte, aceasta forţă este iubirea.”

De multe ori facem greşeala de a nu fi noi înşine sau de a nu acţiona aşa cum dorim, din cauza fricii de “gura lumii“. Dar, de asemenea, de multe ori, când ar trebui, într-adevăr să-i luăm în considerare pe cei din jur, ne pasă doar de noi. Şi aici vă dau doar un banal exemplu: când doi se întâlnesc şi se opresc cu maşinile în mijlocul drumului, să stea la taclale. Şi nu le pasă că alţi 3 stau în spatele lor, grăbiţi să ajungă undeva. Dar tot ăştia se-mbracă în “ţoale” scumpe, să nu zică lumea că-s sărăntoci.

Cât despre “Raiul pe pământ”, pot spune doar că e şi ăsta un mod de a fi fericit. Fiecare ne imaginăm paradisul într-un anumit mod. Eu v-am mai zis aici cum mi-l imaginez. Şi fiecare ne putem crea un paradis al nostru (pe cât posibil 🙂 ).

Leave a Reply