Astăzi am vrut să încerc ceva nou, aşa că am îndrăznit să intru în cercul fructelor de mare (şi nu regret deloc, mai ales că le-a plăcut şi copiilor la nebunie) 🙂 .
Pentru 4 porţii aveţi nevoie de:
spaghetti – 400 g
ulei masline – 50 ml
usturoi – 3 căţei
fructe de mare (eu am folosit congelate) – 500g
zeama de la jumătate de lămâie mică
vin alb sec – jumătate de pahar
suc de rosii – cam 300 ml
2 roşii tăiate cubulețe
o lingură de smântână (opțional)
oregano
sare
piper
Puneţi la fiert apa pentru spaghete, apoi puteţi să vă ocupaţi de sos. Spaghetele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet.
Fructele de mare se spală cu apă rece şi se taie (dacă sunt prea mari). Usturoiul se toacă mărunt şi se căleşte foarte puțin în uleiul de măsline încins, după care se adaugă fructele de mare. Se călesc puţin cu usturoiul, apoi se adaugă sare, zeama de lămâie şi vinul.
Se mai lasă 3 minute, după care se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, sosul de roşii, oregano, încă puțină sare şi piper şi se lasă pe foc încă vreo 7, 8 minute. Smântâna se pune la sfârşit, numai dacă doriți.
Our website uses cookies to provide you the best experience. However, by continuing to use our website, you agree to our use of cookies. For more information, read our Cookie Policy. Cookie