Sub influenţa prostiei umane

Mda… Aşa cum unii oameni se află sub influenţa alcoolului, alţii se află sub influenţa prostiei, care, din păcate, e molipsitoare.

Asta îmi aduce aminte de un banc. “Cică un bărbat, rupt de beat, se urcă într-un autobuz, aşezându-se lângă o ţâfnoasă care se uita urât la el, împingându-l de lângă ea.

– Eşti proastă! îi zice omul.

– Şi tu eşti beat! sare femeia.

– Da, da’ mie până mâine-mi trece.”

Când spun “prostie” nu mă refer la cultura generală a unui om, ci la acea prostie care stă mână-n mână cu răutatea, nepăsarea şi indiferenţa.

Ce mă şochează pe mine acum e că la noi în ţară se întâmplă lucruri atât de grave, iar unii vorbesc despre părul şi unghiile Biancăi Drăguşanu.

Făcea cineva de la TV o legătură între o fază din filmul Ice Age 4 şi ce se întâmplă acum la noi. “La un moment dat, toate animalele fug disperate, ştiind că vine sfârşitul lumii. Se îndreaptă, speriate, către un loc mai sigur, cu spaima întipărită pe chip. Numai doi oposumi mergeau de mână, cu zâmbetul pe buze, dansând şi fredonând un cântecel. La un moment dat, tigrul, cu un aer grav, îi întreabă:

– Măi, voi ştiţi ceva ce noi nu ştim? Ne stresăm noi degeaba? Totul va fi bine? Cum de sunteţi atât de veseli şi liniştiţi?

– Nuuu. Noi nu ştim nimic. Noi suntem proşti şi atât”

Nu vreau să cred asta despre unii, dar când văd că sunt atât de indiferenţi la ce se întâmplă, nepăsători, până la urmă, de viaţa lor, nu pot să cred decât că s-au molipsit şi ei de prostia umană..

De fapt, la noi s-a născut vorba: “Ţara arde şi baba se piaptănă.”

Dacă noi suntem atât de nepăsători de noi, ne mai mirăm că nici altora de la conducere nu le pasă?

2 Replies to “Sub influenţa prostiei umane”

  1. Itreaba-te ce au facut cei alesi de ‘romanii inteligenti’ pentru Ro? Iti spun eu: absolut nimic, sau chiar, f mult rau. Ai sarit un pic calul cand ai jig nit probabil 10 mil. romani. Invata sa pierzi. E democratic. Nu te Mai crede posesorul adevarului absolut. Cochetezi cu penibilul.

    • Mihai, care 10 mil. ? Eu nu am jignit pe nimeni, doar prostia care e strâns legată de răutate, indiferenţă, şi nepăsare. Eu nu cred că 10 milioane de români se încadrează aici. Ar fi tragic… Vreau să cred că nici tu nu te încadrezi aici. Mă bucur că eşti fericit şi mulţumit de cei de la conducere. Înseamnă că-ţi merge bine în România. 🙂

Leave a Reply Cancel reply