Da’ ce, alţii sunt mai buni? Toţi sunt la fel!

– Nu te-am văzut de-un car de ani!

– Da… au trecut vreo 8 ani ani… Ce mult mă bucur că te văd! De când te-ai măritat, nu prea ne-am mai întâlnit, zise Amalia, încercând să-şi ascundă mirarea de pe chip când o văzu pe vechea ei prietenă, care parcă îmbătrânise prea mult. Ridurile erau atât de pronunţate, iar ochii nu mai aveau acea strălucire pecare ea o ştia.

– Şi când te gândeşti că eram cele mai bune prietene… Dar viaţa îţi oferă surprize. Mai mult sau mai puţin plăcute.

– Spune-mi: ce-ţi fac copiii? Cred că sunt mari acum. Şi ce-ţi face soţul? Cred că pe Traian de la banchet, din liceu nu l-am văzut. Păreaţi aşa fericiţi!

– Lucrurile s-au schimbat între timp. Recent am divorţat, suspină Ana, uitându-se în ochii plini de uimire ai prietenei, şi rugând-o din priviri să tacă şi să o lase să-şi spună povestea. Totul a fost bine şi frumos la început. Ne-am căsătorit nu cu mult după ce am terminat liceul, iar eu am rămas însărcinată cu primul copil, Andrei. De atunci a început coșmarul… A început să-și arate adevărata față, știind că acum nu am ce să fac. Bețiile lui nu se mai terminau, apoi a început să mă și lovească. Andrei a avut o copilărie groaznică. A văzut certuri, țipete și bătăi. Apoi a îndrăznit chiar să lovească și copilul. Am vrut să divorțez atunci, dar toată lumea îmi spunea: “Da’ ce, crezi că alții sunt mai buni? Toți sunt la fel!” Am ajuns să cred și eu asta. Anii au trecut, iar copilul a crescut și m-a rugat chiar el să divorțez de tatăl lui. Însă am rămas însărcinată a doua oară. Și am mai stat cu el până când fetița, care împlinise 2 ani, a spart din greșeală o vază, iar el i-a dat o palmă. Atunci am zis că e destul, s-a umplut paharul. Acum, eu, Andrei și Ioana suntem fericiți și liniștiți. Și sunt convinsă că, da, sunt și alții mai buni. Deocamdată nu mă gândesc la o altă căsnicie, mă bucur doar că am scăpat de un om care făcea din viața noastră un calvar.

 “Da’ ce, alţii sunt mai buni? Toţi sunt la fel!” spun astăzi unii români care au fost furați, mințiți și jigniți tocmai de alesul lor. Ei bine, aici și acum nu e vorba de alții, e vorba doar de el, de cel în care am avut încredere, dar care, ajuns la putere, și-a arătat colții. De noi depinde liniștea și fericirea pe care mâine o putem avea. Și da, alții chiar pot fii mai buni. Dacă am greșit când am ales atunci, poate data viitoare vom fi mai atenți. Până atunci, trebuie doar să mergem duminică să divorțăm de Tiran.

2 Comments

Leave a Reply