Lovitură de stat???

Am tot auzit în ultima vreme, din toate părţile, inclusiv de la oameni care au cât de cât cultură generală, că la noi în ţară ar fi vorba de o lovitură de stat. Dacă tot nu cunoşteau termenul, cel mai simplu ar fi fost să caute pe google, şi vedeau ce înseamnă, de fapt, lovitură de stat, şi că nu are absolut nici o legătură cu ce se întâmplă la noi.

Lovitură de stat se numește o răsturnare bruscă și  a puterii legitime a unui stat, prin violarea constituţiei, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei militară, folosind forța.

Atunci, care e legătura??????

Constituţia a fost respectată, nu e vorba de minoritate, ci de majoritatea parlamentară care ne reprezintă pe noi, nu a fost vorba de absolut nici o acţiune militară şi nu s-a folosit forţa sub nici o formă.

 

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

8 Comments

  1. Si totusi eu o consider lovitura de stat…Desi nu agreez nici vechia conducere, dar asta noua e pur si simplu de tot rasul…Asta mai lipsea economiei acum, un referendum..De asteptau pana la alegeri era prea mult pentru ei???

  2. Poate că este nevoie să vă târâți pe jos de foame și atunci o să înțelegeți ce înseamnă democrația. Până atunci furați în continuare și stați acasă să nu cumva să legitimați o “lovitură de stat”!

  3. Băse trebuia să mărească salarul şi pensia românului acum pe timp de criză şi era mişto acum. Eram precum Grecia care-şi vinde insulele. Poate că era mai tare dacă se vindea Ardealul Austriei sau Ungariei (doar că ei nu au bani). Poate Germania … 🙂

  4. Până vom avea noi nivelul de trai din Grecia multă apă va curge în Dunăre. Și vorba lui Mircea Badea: “Cine încă mai băsește ori e bou ori îl plătește”.

  5. Cât de rău a ajuns ţara asta când trebuie să alegem între două tabere de mafioţi/hoţi/şpăgari/mincinoşi etc.? pentru mine începe să fie clar… RUSIA scrie pe ţara asta. Oricum nu suntem departe de traiul ruşilor.

  6. La referendum nu alegem între nici un clan. Pur și simplu il demitem sau nu pe Băsescu. Voi cei care sunteți plătiți de sistem, vă rog nu mai dezinformați!

  7. :)) Lovitura de stat se numeste hotarirea unei majoritati? =)) Adica a castigat alegerile cu un anumit numar de voturi, dupa o perioada sunt pentru demiterea lui un numar superior celui ce l-au votat dar asta e lovitura de stat? Uau! Logica lu’ peste prajit.

Leave a Reply