September 18, 2021

Să ne ferească Dumnezeu de spitalele din România!

Mergând azi la alimentara din colţul blocului, o aud vorbind, în faţa mea, la casă, pe caseriţă, care îmi este prietenă (mămică şi ea) cu un bătrân care tocmai îşi cumpărase o pâine şi o plătea cu bani mărunţi, de 1o bani:

  – Grele zile a ajuns poporul ăsta. Nu ştiu cu ce a păcătuit atât, de i-a dat Dumnezeu un criminal la bord, zice bătrânul. Am muncit toată viaţa ca acuma s-ajung să număr fiecare felie de pâine şi să mă uit în vitrină la o bucată de carne pe care nu mi-o pot permite.

 – Da… Dar să ne ferească Dumnezeu să mai ajungem şi-n spitale. Asta dacă încăpem acolo. Ieri am ieşit cu copilul din spital, şi a trebuit să dorm în pătuţ cu copilul, stând în şezut, că nu mai erau locuri. Şi am avut noroc încă, că pe mulţi nici nu i-a internat. Iar Băsescu afirmă că avem cu 100.000 de paturi în plus în spitale. Eu am auzit că 130.000 sunt de tot. Pe lângă că a închis atâtea spitale, acum unde vrea să ajungem? Ar putea la fel de bine să spună că sunt prea mulţi români, şi ar trebui desfiinţaţi din ei.

Mi-a venit rândul la casă. Eu, fiind mai în urmă cu ştirile, am întrebat-o dacă chiar e adevărat şi dacă preşedintele suspendat chiar a declarat asta. Mi-a confirmat.

Fiindcă sunt Toma Necredinciosul, am intrat pe net, cum am ajuns acasă. Şi nu mică mi-a fost uimirea când am văzut că el chiar a afirmat asta. Eu, care am trecut cu copilul prin spital, ştiu ce e acolo.

Cei care-l susţin pe Băsescu, ar trebui să se mai gândească. Şi ei, la rândul lor, ar putea fi puşi în situaţia de a ajunge în spital. Asta dacă vor fi locuri.

Închei cu vorba caseriţei, rugându-mă “Să ne ferească Dumnezeu pe toţi de spitalele din România!”

Comments

  1. Sa ne fereasca…Sa nu ajungem veci in ele, pentru ca nu ii sigur ca iesimi pe picioarele noastre…

  2. şi doar nu crezi că dacă ar fi fost preşedinte Crin A., situaţia din spitale ar fi fost alta?

  3. Nu cred asta, ci sunt ferm convinsă. 🙂

  4. Sunt foarte curioasă de ce ai crede că situaţia ar sta altfel 🙂

    Indiferent de cine este preşedinte şi la guvernare toate sisteme din România funcţionază într-un anumit ritm şi o anumită direcţie, iar în spitalele noastre acest ritm este dirijat de cei care sunt răspunzători de administrarea şi buna funcţionare a lor. Probabil în ultimii ani sistemul sanitar -desigur, la fel ca şi celelalte- a început să primească tot mai puţini bani de la buget iar ăsta nu este un motiv de scuză. Dar acum câţiva ani (să zicem 8 ani), nu tot la fel a fost? Nu ştim cum va fi peste 5 ani. Dar un lucru este sigur, indiferent de cine este la guvernare atâta timp cât românii se afundă în corupţie şi în interese personale nu se va schimba nimica!

Leave a Reply