Să ne ferească Dumnezeu de spitalele din România!

Mergând azi la alimentara din colţul blocului, o aud vorbind, în faţa mea, la casă, pe caseriţă, care îmi este prietenă (mămică şi ea) cu un bătrân care tocmai îşi cumpărase o pâine şi o plătea cu bani mărunţi, de 1o bani:

  – Grele zile a ajuns poporul ăsta. Nu ştiu cu ce a păcătuit atât, de i-a dat Dumnezeu un criminal la bord, zice bătrânul. Am muncit toată viaţa ca acuma s-ajung să număr fiecare felie de pâine şi să mă uit în vitrină la o bucată de carne pe care nu mi-o pot permite.

 – Da… Dar să ne ferească Dumnezeu să mai ajungem şi-n spitale. Asta dacă încăpem acolo. Ieri am ieşit cu copilul din spital, şi a trebuit să dorm în pătuţ cu copilul, stând în şezut, că nu mai erau locuri. Şi am avut noroc încă, că pe mulţi nici nu i-a internat. Iar Băsescu afirmă că avem cu 100.000 de paturi în plus în spitale. Eu am auzit că 130.000 sunt de tot. Pe lângă că a închis atâtea spitale, acum unde vrea să ajungem? Ar putea la fel de bine să spună că sunt prea mulţi români, şi ar trebui desfiinţaţi din ei.

Mi-a venit rândul la casă. Eu, fiind mai în urmă cu ştirile, am întrebat-o dacă chiar e adevărat şi dacă preşedintele suspendat chiar a declarat asta. Mi-a confirmat.

Fiindcă sunt Toma Necredinciosul, am intrat pe net, cum am ajuns acasă. Şi nu mică mi-a fost uimirea când am văzut că el chiar a afirmat asta. Eu, care am trecut cu copilul prin spital, ştiu ce e acolo.

Cei care-l susţin pe Băsescu, ar trebui să se mai gândească. Şi ei, la rândul lor, ar putea fi puşi în situaţia de a ajunge în spital. Asta dacă vor fi locuri.

Închei cu vorba caseriţei, rugându-mă “Să ne ferească Dumnezeu pe toţi de spitalele din România!”

4 Comments

 • bolocrabm
  cotos

  Sa ne fereasca…Sa nu ajungem veci in ele, pentru ca nu ii sigur ca iesimi pe picioarele noastre…

 • kemell – www.kemell.k5.ro
  melly

  şi doar nu crezi că dacă ar fi fost preşedinte Crin A., situaţia din spitale ar fi fost alta?

 • Iasmina – Romania
  Iasmina

  Nu cred asta, ci sunt ferm convinsă. 🙂

 • kemell – www.kemell.k5.ro
  melly

  Sunt foarte curioasă de ce ai crede că situaţia ar sta altfel 🙂

  Indiferent de cine este preşedinte şi la guvernare toate sisteme din România funcţionază într-un anumit ritm şi o anumită direcţie, iar în spitalele noastre acest ritm este dirijat de cei care sunt răspunzători de administrarea şi buna funcţionare a lor. Probabil în ultimii ani sistemul sanitar -desigur, la fel ca şi celelalte- a început să primească tot mai puţini bani de la buget iar ăsta nu este un motiv de scuză. Dar acum câţiva ani (să zicem 8 ani), nu tot la fel a fost? Nu ştim cum va fi peste 5 ani. Dar un lucru este sigur, indiferent de cine este la guvernare atâta timp cât românii se afundă în corupţie şi în interese personale nu se va schimba nimica!

Leave a Reply