Dacă ne-am vedea fiecare de treabă…

Sunt unii care altceva n-au de făcut decât să-şi bage nasul în intimitatea altora şi să-şi dea cu părerea, chiar dacă nu cunosc foarte bine situaţia. Şi, în general, persoanele respective sunt de gen feminin.

Românii, în ultimii ani, parcă au luat-o razna urât de tot cu privitul în patul altuia. Sunt realmente în extaz când află că vreunul şi-a luat amantă sau că altul divorţează, şi se distrează de minune uitându-se la ştirile de la ora 5, să vadă ce necazuri li s-au mai întâmplat altora. Probabil îşi hrănesc fericirea atunci când văd că sunt alţii şi mai năpăstuiţi de soartă.

Probabil o fi şi asta o strategie, mă gândesc, de a distrage atenţia de la viaţa “minunată” pe care o duce fiecare român. Poate dacă vede ce pune pe masă Columbeanu, îi trece şi lui foamea, mai ştii?

Oricum, altfel ar merge treaba dacă fiecare şi-ar vedea de ale lui şi, în loc să bârfească pe la colţuri, să încerce să-şi vadă de propriile responsabilităţi. Dar, aşa cum la şcoală, într-o clasă, cinci îşi făceau tema, zece copiau de la ei, iar restul nu se stresa nici măcar să copieze, exact aşa sunt acele persoane şi când devin adulţi; nu-şi fac datoria nici la serviciu, nici acasă, şi-apoi se miră de ce n-au ei noroc în viaţă.

Dacă în loc să ne intereseze viaţa vedetelor, ne-ar interesa să-i luăm la răspundere pe cei care ne conduc prost, poate am mai avea o scăpare…

2 Comments

  • nu neaparat se hranesc cu necazurile altora e pur si simplu plictiseala
    pe mine ma distreaza babele care.stau la strada pe.banca si barfesc de zori…….e ca un sport national
    oricum si.ziaristii sunt de vina, ei infloresc stirile, nu ii intereseaza daca e adevarat sau nu…..

  • bolocrabm
    cotos

    Poi cei de la conducere permit CNA sa permita difuzarea prostiilor astfel incat romanul sa fie multumit, si impacat ca ala o duce mai rau, sau sa ii fie ciuda ca ala o duce mai bine…Nu vom putea schumba nimic, cat timp se mai danseaza dansul pinguinului…

Leave a Reply