Dincolo de fizic

Ştim şi vedem cum pe zi ce trece, trupul ni se modifică încontinuu, oricât ne-am împotrivi noi. Copii fiind, creştem şi ne dezvoltăm trupeşte, urmând apoi ca fizicul să ni se uzeze vizibil cu fiecare an. Unii vor să accepte, alţii nu.

Însă sufletul ne rămâne la fel. De mici copii, gândim într-un anumit mod. Cu timpul, se schimbă anumite aspecte, dar baza rămâne aceeaşi. Foarte rar un suflet rău se trensformă, de-a lungul timpului într-unul bun.

Trupeşte, putem fi prezenţi aici, acum, însă spiritul ne poate alerga departe. Sufletului nu i se poate lua libertatea, aşa cum nimeni nu a reuşit vreodată să citească gândurile cuiva. Un om poate fi lângă tine, poate dormi în acelaşi pat cu tine, dar sufletul lui poate fi în cu totul alt loc. Sau două persoane pot fi împreună, chiar dacă îi despart sute de kilometri, dincolo de timp şi spaţiu.

Legăturile sufleteşti puternice care se formează între oameni, pot fi atât de profunde, zic eu, încât să dureze veşnic.

Ca om, te poţi modela singur, aşa cum doreşti. Vei fi omul care vrei tu să fii. Dacă îţi doreşti să fii om bun, să nu trădezi, să fii un model pentru ceilalţi, cu siguranţă vei reuşi. Dacă te gândeşti că tu nu îţi poţi schimba nicicând obiceiurile despre care tu eşti conştient că nu sunt bune, desigur că nu o să o faci niciodată. Cea mai uşoară cale e să dai frâu liber animalului din tine şi să-l laşi să se dezlănţuie.

Nu e deloc uşor, mai ales la început, să fii echilibrat. Dar dacă, puţin câte puţin, în fiecare zi stai să te gândeşti cum ar fi cel mai bine să faci în situaţia în care te afli, la un moment dat vei ajunge la echilibru fără să-ţi dai seama.

 

 

3 Comments

 • atrifa81
  adi

  Profund…esti psiholog cumva sau ai doar scoala vietii? 🙂

 • Iasmina – Romania
  Iasmina

  Mersi, Adi! Nu, nu sunt psiholog… Dar şcoala vieţii am frecventat-o la greu. 🙂

 • Esti de admirat, pentru ca atat de frumos sti sa spui lucrurilor pe nume incat gandurile noastre raman unori nerostite. Dar cati avem puterea( sau timpul) sa vedem si sa simtim ceea ce ar trebui?
  Bine spus! scoala vietii se fregventeaza si la bine si la greu.Atentie aici nu se dau scutiri!

Leave a Reply