Suntem mai puternici decât credem

Noi, oamenii (şi mai cu seamă românii) avem impresia că suntem născuţi doar ca să fim folosiţi de unii care au ajuns undeva sus. “Nu e bine, dar ce să faci?” este întrebarea pe care o auzim la tot pasul. “Ne-a venit factura la gaz 700 de lei luna asta, dar ce să facem?” “S-a scumpit combustibilul enorm, dar ce să faci, aşa-i la noi.”

Băi fraţilor, putem face ceva. Dar numai împreună. Dacă toţi stăm şi ne punem întrebări retorice, nu rezolvăm nimic, pentru că nesimţirea unora e fără limite.

Plătim gazul, combustibilul, apa care sunt de la Dumnezeu şi ne aparţin. Cui le plătim şi de ce atât de scump? V-aţi pus vreodată problema asta? De ce să munceşti o lună ca să te poţi încălzi, să poţi bea apă şi să ai electricitate, când, de fapt ar trebui să fie 2 lei?

Avem impresia că aşa e normal, dar nu e absolut deloc. Avem puterea de a ne uni şi de a face schimbări înspre binele nostru. Împreună putem muta munţii din loc.

Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie. Cum ar fi dacă ne-am hotărî noi, românii, să nu mai mergem cu maşina o lună? Să mergem toţi, dar toţi, de la patron la angajat, la funcţionar public etc.,  cu bicicletele. Credeţi că nu s-ar face nici o schimbare? Credeţi că nu s-ar ieftini?

Problemele de zi cu zi, datoriile pe care le avem, ne limitează în gândire şi ne fac să fim slabi. Dar nu e deloc aşa, suntem mai puternici decât credem. Uniţi, putem schimba lumea în mai bine. Şi ar trebui să începem de la a ne alege lideri competenţi, nu nişte nemernici care nu ţin minte un discurs, ci trebuie să-l citească de pe hârtie. Şi trebuie să ne amintim de adevăratele valori, pentru că scara de valori s-a răsturnat urât de tot.

Dacă nu ne respectăm unul pe celălalt, dacă nu ne trezim din nebunia în care ne aflăm, dacă nu luăm măsuri să facem ceva, vom ajunge ca nişte roboţi programaţi de alţii.

2 Comments

Leave a Reply