Mie nu mi se poate întâmpla!

Când e vorba de lucruri grave, în general, tindem să ne spunem că nouă nu ni se poate întâmpla. Şi tocmai de aceea, nu ne luăm nici măsuri de precauţie.

Ni se par ciudaţi că unii se baricadează în casă şi îşi încuie uşa şi în miezul zilei sau că circulă cu centura de siguranţă, chiar dacă merg doar prin oraş.

Înainte să am copii, nu mă puteam gândi că mi se poate întâmpla ceva rău, dar acum, probabil că din cauză că mi-e teamă pentru ei, întotdeauna pun răul în faţă. Nu în sensul că gândesc negativ, ci că încerc să fac în aşa fel încât să-i protejez, aproape în orice situaţie. Probabil că am devenit conştientă de pericolele care se pot întâmpla.

Zi de zi vedem la ştiri tot felul de nenorociri. Ne minunăm de ele, dar evităm să ne gândim că ni se pot întâmpla şi nouă. Se spune că întotdeauna vedem trecutul mai frumos decât a fost, prezentul mai urât decât este şi viitorul mai strălucit decât va fi. Poate dacă am vedea realitatea aşa cum e ea, ne-ar fi mai uşor în unele situaţii.

Câte fete care fac sex nu îşi spun: “Mie nu mi se poate să rămân gravidă”. Iar când se întâmplă, nu le vine să creadă. Sau câţi oameni n-au urcat beţi la volan, gândindu-se că lor nu li se poate întâmpla nimic? Şi-au omorât câţiva nevinovaţi.

Dacă te joci cu focul, chiar e posibil să te arzi. Ăsta e adevărul, chiar dacă unora le place să li se spună doar minciuni pe faţă.

Leave a Reply