De ce să fii supărat?

Noi, oamenii, suntem obişnuiţii, în general, să căutăm nod în papură la orice. Adică, chiar dacă totul ne merge bine şi am avea mii de motive să fim fericiţi, căutăm noi un motiv, cât de mic, pentru care să ne facem griji, să ne enervăm sau să fim indispuşi. Parcă ar fi o boală, zău aşa.

Majoritatea ne lăsăm influenţaţi de ce se întâmplă în jurul nostru şi nu e bine. Dacă vedem la TV o ştire negativă, ni s-a dus toată ziua. Dar nu e bine deloc. Trebuie să ne detaşăm de ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi să nu ne influenţeze starea de spirit în mod negativ. Adică, dacă am auzit că s-au scumpit toate, de exemplu. Asta e . Te întrebi dacă poţi face ceva în privinţa asta. Dacă poţi, faci, dacă nu, nu. Mergi mai departe, pentru că dacă tu ai o stare proastă, chiar nu rezolvi nimic, ba din contră, poţi să-i indispui şi pe alţii.

În orice rău, trebuie să căutăm un bine. Un bine care să ne binedispună. Iar starea noastră, pozitivă sau negativă, începe de la gândurile noastre. Dacă gândurile sunt pozitive, şi noi suntem fericiţi.

Există o vorbă: “Lumea este o oglindă. Ea îţi arată faţa pe care tu i-o arăţi.” Aşa că încearcă să zâmbeşti mai mult.

În plus, fie că stăm bosumflaţi şi supăraţi, fie că suntem veseli şi bucuroşi, zilele şi viaţa trec oricum. Iar prin faptul că noi suntem trişti nu putem face ca lucrurile din viaţa noastră să meargă mai bine. Dar dacă suntem optimişti şi deschişi la minte, la orice problemă găsim o soluţie şi o rezolvare.

 

3 Comments

Leave a Reply