Ce-ţi doreşti cu adevărat?

Nu ştiu dacă mă credeţi sau nu, dar nu degeaba s-a născut vorba din popor: “Ai grijă ce-ţi doreşti!”

Îmi spunea o prietenă că ceea ce scrie în Biblie, că Dumnezeu ne-a făcut după chipul şi asemănarea lui, nu se referea la faptul că şi Dumnezeu are ca şi noi, un trup şi că are faţa la fel ca noi, ci că ne-a înzestrat cu putere şi cu daruri pe care nici nu le bănuim. Mai spunea şi că noi toţi suntem nişte mici Dumnezei, şi că, dacă ne dorim cu adevărat, putem muta munţii din loc.

Mie nu odată mi s-a întâmplat să-mi doresc foarte tare să se întâmple ceva (ce nu ţinea de mine) şi s-a întâmplat. Însă numai dacă îţi doreşti din tot sufletul se întâmplă.

De multe ori spunem că ne dorim ceva, dar faptul că o spunem nu e de ajuns. Trebuie să şi simţim.

Însă şi dorinţele au unele limite. Trebuie să ştim că ceea ce ne dorim este realizabil, nu imposibil. De exemplu, nu pot să-mi doresc să devin regina Angliei, pentru că nu se va întâmpla niciodată.

Şi mai este un proverb care mie-mi place: “Prin muncă şi dăruinţă vei ajunge la dorinţă.” Nu poţi să-ţi doreşti să devii medic, şi tu să stai cu mâinile în sân. Dar staţi, că nu v-am dat exemplul bun. La noi şi asta e posibil: îţi doreşti să devii medic, şi tata rezolvă, că are balta peşte. :))

În fine, ce vreau să vă spun este că noi ne putem controla viaţa în funcţie de ce ne dorim de la ea. Aşa că, dragii mei, aveţi grijă ce vă doriţi. 🙂

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

1 Trackback / Pingback

  1. Să ne antrenăm creierul! | MameBune.ro

Leave a Reply