O pătzanie neplăcută: mi-am buşit maşina

V-am mai povestit eu despre parcările de la blocuri. Pe atunci eram disperată că n-aveam unde să-mi parchez maşina. Din fericire, s-a eliberat un loc: o tipă care şi-a marcat locul de parcare ca fiind al ei, punând stâlpişori şi lanţuri, şi-a mutat cuibul şi a părăsit blocul, dar şi parcarea. Şi-a luat cu ea lanţurile şi lacătul, dar stâlpişorii i-a lăsat moştenire.

Bucurie mare pe mine că am şi eu un loc unde să mi se odihnească maşina care, dacă până acum era ca o povară pentru mine, deja mi-a devenit tot mai dragă. Şi cum să nu-mi fie dragă, sărăcuţa, când mă duce şi m-aduce, şi m-aşteaptă ca un căţel cuminte ce-şi ascultă stăpânul?

Până azi, minune, nu i-am tras nici o zgârietură, dar iată că s-a întâmplat şi inevitabilul… Ca să parchez, trebuia să dau cu spatele şi să intru exact printre stâlpişorii din fier, împlântaţi adânc în pământ de şoferiţa dinaintea mea. Şi stâlpii respectivi sunt cam de 30 de centimetri, numa bine cât să nu-i vezi în oglinda retrovizoare, şi să nu-i simtă nici senzorii de parcare.  Aşa că, azi – dimineaţă, venind de la grădiniţă, unde mi-am lăsat copila, am dat să parchez, numai că am simţit că am lovit uşor stâlpul, şi am dat în faţă să mă redirecţionez. Numai că deja agăţasem partea de deasupra roţii din spate, iar faptul că am dat în faţă a făcut să mi se desprindă toată partea de deasupra roţii. Am oprit maşina şi m-am dat jos. Vă daţi seama că mi-am pus mâinile-n cap când am văzut cum arăta. Dar, cu puţin efort, am reuşit s-o pun la loc (mă simţeam ca Becali, când şi-a reparat el Maybach – ul cu ranga), numai că s-au rupt câteva cleme şi s-au desprins câteva şuruburi, aşa că trebuie să merg cu ea în service.

Aşa că vreau să dau un sfat şoferiţelor: atenţie mare la parcări (mai ales dacă au stâlpişori).

Am înjurat eu şi stâlpii, şi pe cel care i-a pus (mi se pare o nesimţire ieşită din comun să baţi stâlpi într-o parcare de la bloc, care nici măcar nu-ţi aparţine); dar m-am înjurat şi pe mine, că eu deja mă credeam profesionistă într-ale parcării.

 sursa foto

5 Comments

 • Musai sa comentez la aceasta postare…toate micile tamponari le-am avut si eu in parcari.
  Exemplu..una..ca au fost mai multe (chiar ieri m-a bucurat cineva)

  Parchez pe margine de bulevard, la capat de rand sa fiu sigura ca am destul loc sa ies cand ma reintorc…ma cunosc ca am punctul slab parcarile si manevrele necesare si incerc sa-mi iau masuri suplimentare inca de cand las masina parcata.
  Cand ma intorc dupa o ora cu baiatul de la logopedie…in spatele meu, nu total, dar suficient cat sa nu pot iesi frumos cu “spatele”, era parcata o alta masina.

  Eu eram in rand cu restul adica cu botul spre trotuar, spatele spre carosabil…masina ce ma blocase era paralel cu trotuarul…deci zic eu vina soferului respectiv cum a parcat.

  Ma uit in toate partile..nimeni..baiatul deja isi pierdea rabdarea…eu am zis ca trebuie sa ma incumet sa ies cumva…am incercat eu tot felul de manevre, fata-spate, stanga-dreapta ..sa nu lovesc nici pe cea de langa mine, nici pe cea din spatele meu, nici sa nu urc pe trotuar/spatiu verde..in final am reusit sa ajung intr-o pozitie si mai imposibil de iesit.
  Vad un barbat la vreo 40 de ani cu o undita pe umar..il scanez….il vad om serios…”buna ziua! ma ajutati va rog? imi scoateti masina? ca nu prea ma pricep sa ies”…..rusine, rusine..dar sa ma vad plecata de acolo!…omul voia..dar imi zice ca nu are carnet…hmm! sa-l las? pai daca nu are carnet, poate nu stie nici sa conduca mai bine ca mine…nu ma risc…dar daca tot e asa amabil…il rog totusi sa ma ghideze
  omul se protapeste in fata masinii mele pe trotuar cu undita langa el…si de vreo 2 ori imi face semn sa opresc..ca ma prea apropiasem de masina din spate…cand dau in fata sa incerc o manevra si mai turbata sa ma strecor cumva ..omul inert…nici un semn..nici un fluierat..nimic…vad un nor alb de praf ce iesea in lateralul-fata al masinii mele …hmmm! asa praf iese de la margine de carosabil? opresc totusi si cobor sa vad ce se intampla?! adica eu frecam de zor cu aripa dreapta un stalpisor de fier…ce era montat la marginea spatiului verde…cu lungimea exact cat sa nu-l vezi nici prin parbriz, nici in oglinzile retrovizoare…si din frecarea minunata…se scorojea vopseaua masinii mele si acela era “praful” ce se ridica in aer…mi-a cazut fata…ii zic la om..”pai bine, domnule, asa ma ghidati?” si el sec “vi-ati indoit aripa”…isi ia undita pe umar si merge linistit mai departe.
  Eu eram deja toata transpirata…masina fara vopsea…aripa indoita…stateam si eu ca lelea in drum neputincioasa…si la nici 2 minute apare soferita ce ma blocase cu masina din spate si se uita flegmatic la aripa mea lovita, inspirand aerul inmiresmat de vopsea arsa….ii mai zic si eu aiurea “Doamna asa a trebuit sa parcati? Acum e bine ca mi-am lovit masina ca sa nu vi-o lovesc pe a dumneavoastra?” Replica dansei “Se mai intampla!”

  Seara mers la politie, pentru dovada sa mi-o pot repara..acolo circ…toti cu martori dupa ei, contestari etc…era intuneric, politistul umbla cu o lanterna in parcare la masini sa constate avariile sa scrie in declaratii…indraznesc si eu dupa 2 ore de stat si asistat la certurile altora sa ma strecor spre politist..sa se uite si la a mea sa pot pleca o data acasa…ma intreaba sec ” Martori? Partea cu care aveti conflictul?” “ii raspund si eu: “Un stalpisor domnule. Nu l-am putut aduce…el e si martor..cu el m-am si luptat”.
  Nota de plata la mecanic vreo 400 ron daca imi amintesc corect…iar eu vreo 2 luni cand treceam prin zona impactului ma uitam la stalpisor…era intreg si nevatamat…material de calitate!

 • eu la stalpul meu nu am ce face…e pe spatiu public, montat de primarie si cu rost…dar in cazul “stalpilor” din parcarea dvs, care sunt montati ilegal si “fara rost” nu as sta pe ganduri…as suna un prieten si pana maine ar fi taiati cu flexul

 • Iasmina – Romania
  Iasmina

  Pai asa voi face.

 • joyflint – in joy we must
  joyflint

  Parcarea intre stalpi mici de inaltime este riscanta. Daca nu lovesti masina, te impiedici sau te lovesti cand cobori din masina… Metoda de a umple spatiile si trotuarele cu tevi verticale este… m a s o c h i s t a la buna regula a spatiilor de circulatie… Vorba ceea : Au dat-o in bara… Dar o dau in bara, majoritari, nevinovatii., accidentatii…

Leave a Reply