Voi mai aveţi încredere în medici?

Am o cunoştinţă care de câteva luni de zile era stresată. O prietenă foarte apropiată de-a ei era însărcinată în luna a şasea, când medicii au descoperit că fetiţa care urma să se nască avea probleme cu rinichii şi nu urina normal. Femeia n-a vrut, şi, oricum, deja era prea târziu pentru avort, aşa că restul perioadei de sarcină a umblat pe la medici: drumuri de Ungaria, drumuri de Cluj, profesori universitari, toţi dându-şi cu părerea. Unii spuneau chiar că fetiţa va muri la naştere, alţii că sigur va trebui operată etc.

Femeia a născut la Cluj, unde, la naştere era prezent şi un medic urolog, toţi fiind pregătiţi pentru intervenţii. Dar… Surpriză: bebeluşul era sănătos – tun şi fără nici o problemă de sănătate.

Chiar şi eu am păţit ceva de genul: am mers la medic când aveam vreo 8 săptămâni, şi mi-a zis că sarcina nu e bună şi că trebuie să-mi facă avort (spunea că există sac ovular, dar nu există embrion) Numai că nu m-am luat după el, şi am fost şi la alt medic, care mi-a spus că totul e perfect normal.

Mai cunosc şi alte cazuri, în care medicii spuneau că fătul e sănătos, dar a ieşit cu sindromul Down.

De aceea vă dau un sfat: mergeţi şi cereţi părerea mai multor medici. Nici ei nu sunt Dumnezeu, şi ei pot greşi, şi chiar şi aparatele pot greşi. Şi, mai ales, încredeţi-vă în instinctul vostru! Dacă simţiţi că ceva nu e în regulă, nu staţi, mergeţi să vă vadă un medic. Iar dacă nu vă convine ce v-a is, şi simţiţi că nu aia e problema, mergeţi la altul.

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

3 Comments

  1. Hmm. Din păcate la acest subiect mă pricep. Din păcate … Sfat: dacă vă permiteţi, mergeţi în străinătate. Cât vă permite, atât mai departe … până în Germania dacă se poate. Despre SD altă dată …

  2. Corect! Cereti parerea mai multor medici. EU sunt insarcinata in 37 de saptamani si medicul la care am mers pe toata perioada sacrinii (celebru si super recomandat) insista sa imi faca cezariana, doar pentru ca bebele nu e pozitionat anterior (cu spatele in fata). M-am documentat peste tot si asta NU E un motiv plauzibil. L-am intrebat daca se mai poate intoarce pana la nastere si a fost foarte direct “NU!” Eiiiiii….de cand am mers la el saptamana trecuta, fetita si-a schimbat pozitia. Nu stiu daca e anterioara, dar oricum, ideea e ca s-a mutat! Plus ca majoritatea bebelusilor amplasati posterios se intorc in travaliu. El vrea doar sa imi faca cezariana pentru ca e “mai scumpa”. Eu ii urasc deja pe medici si lacomia lor. Toti avem joburi platite prost, nu doar ei. oricum, doctorul respectiv nu o duce deloc rau. Si chiar stiu pe cineva careia i-a spus direct in fata cat sa ii dea anestezistului, cat s ii dea asistentei, cat sa ii dea medicului care il asista si cat ii trenuie lui. VAI SI AMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply