Gândurile unei femei cu kilograme multe…

De multe ori judecăm oamenii după aspectul fizic. Iar când vedem un om gras, ne gândim că sigur îi place mult să bage la ghiozdan. Dar iată că Ioana ne spune să ne gândim de două ori înainte de a judeca:

“Ploua … e vant… totul e cenusiu… vreme de meditat… Se pare ca totusi am nevoie de un miracol… ma framinta ceva. Evit privirile copiilor, si mai ales ale baietelului. El chiar nu trebuie sa ma vada asa. El este cel mai marcat de bataile crunte care i-au fost aplicate de cel care ar fi trebuit sa-l iubeasca, sa-l indrume… Este marcat de violenta fizica si verbala pe care a gasit-o in familia lui, marcat de un divort care int- un final s-a terminat in favoarea noastra, marcat de saracie si neputinta… dar cel mai tare marcat de durerea mea sufleteasca.
Se spune ca atunci cand iti moare mama te doare, cand iti moare cineva drag te marcheaza enorm, dar cand iti moare sufletul este o durere fara margini.

Din pacate, unii oameni au parte de clipe dureroase, de evenimente ce lasa in urma rani adanci. Ma gandesc cate mame sunt ca mine: am 165 de kg.. . cati copii trec prin ceea ce trec ingerasii mei… Şi nu pot sa fac nimic, neputinta este mare.

Dar pot sa ma rog sa le dea Dumnezeu acestor oameni puterea de a accepta viata asa cum e ea, cu bucurii si tristeti, cu zambete si lacrimi. Toti avem o soarta a noastra si nu putem face nimic impotriva ei. Toti avem o cruce si trebuie sa o ducem.
Dar parcă sufletul meu a obosit sa mai asculte jignirile si rautatea celor din jur: balena, vaca, hipopotam” etc.
Nu sunt interesata de hainele scumpe de firma, de masinile luxoase, de cardurile multe, de portmoneele pline de bani, de firmele lor , sunt doar interesata de persoana mea si cele 2 minuni din viata mea. De ce nu toti pot sa fie asa??? De ce nu gandesc ca sunt un suflet ca ei, un om ca ei, care gandeste, respira ca ei? De ce ei trebuie sa-mi vada doar kilogramele mele multe ?De ce eu nu pot sa fiu o mama sanatoasa? De ce imi cade parul, de ce mi se macina dantura, de ce tot urc inspre multele kilograme, de ce tiroida mea nu functioneaza…de ce de ce??? De ce eu nu am un loc de munca?De ce eu nu le pot oferi copiilor mei o ciocolata??? Am obosit să lupt cu mine însămi, cu lacrimile mele, cu răutatea şi mentalităţile oamenilor… Daca suntem grase, oare ar trebui sa fim eutanasiate, sa nu le fie altora greata de noi??? De ce nimeni nu se intreaba inainte de a ocari:  “oare de ce a ajuns femeia asta la kg astea???”  Dar e mai usor sa pui la zid decat sa gandesti!”

2 Comments

 • joyflint – in joy we must
  joyflint

  Cred ca aveti taria sa fiti foarte frumoase in suflet. Pentru ca voi cunoasteti suferinta si pretuiti mai mult tot ce poate sa nu insemne suferinta.

  Sunteti sensibile chiar daca sunteti grase. Meritati ca orice om respectul altuia.
  Poate mai mult decat atat, pentru ca luptati mai mult sa indreptati lucrurile nedrepte, cat puteti.
  Si aveti un curaj curat, cel mai dorit la oamenii dintre oameni.

Leave a Reply