Curăţenia de primăvară

Odată cu venirea “căldurii” (am pus în ghilimele că la noi, în Baia Mare sunt 3, 4 grade, dar se poate numi căldură, dacă ne gândim că acu o săptămână erau minus multe, multe grade), oamenii deja încep curăţenia de primăvară.

Mă uitam pe geam azi-dimineaţă, şi am văzut ceva de care până acum doar auzisem: un nene bătea covorul de zor. Dar nu pe bară, cum am mai văzut, ci pe zăpada puţină care a mai rămas.

Am mai scris eu mai demult despre bătutul covoarelor, şi Tibi zicea atunci de metoda asta eficientă de a bate covoarele în zăpadă, şi cică se curăţă foarte bine.

Şi nenea ăsta, săracu, vreo oră s-a chinuit cu covorul respectiv, de, la sfârşit, abia mai putea respira. Dar chiar s-a curăţat foarte bine covorul.

Parcă văd că mai un pic încep şi ceilalţi cu bătutul covoarelor pe bară, că doar mai e o lună până la Paşte. Apoi vezi la toate etajele femei spălând geamuri (că-n restul anului de ce să le spele, dacă nu vin musafiri? :)) )

Ţin minte că la ţară în fiecare primăvară se scotea tot din casă şi se zugrăvea. Aia da curăţenie, frate! Că şi la noi, la blocuri, dacă tragi dulapurile, îţi faci cruce de ce s-a putut aduna acolo.

Oricum, pe calea asta le urez femeilor baftă la curăţenia de primăvară, iar bărbaţilor spor la bătut covoare (dar îi sfătuiesc, totuşi, să le ducă la spălătorie, nu de alta, dar se face un praf…)! 🙂

4 Comments

 • Mie personal mi se pare de prost gust sa mai bati covoare! Pe langa ca e praf si asa destul, te mai chinui sa iti speli geamurile (eu stau la IV si e un chin!!! ), iar pe cand ai terminat iese vecinul sa-si bata covorul :)) Adio geam curat!

 • Iasmina – Romania
  Iasmina

  Eu n-am nici un covor în casă, dar dacă aş avea, clar l-aş duce la curăţătorie.

 • mya

  cand eram mica imi placea enorm sa merg in gradina blokului la bara cum iy ziceam eu sa bat covorul din sufragerie :)) bn eu doar eram ajutor :)) tatae il batea iar eu ma prefaceam mai mult il mangaiam ….insa acum de cand e parchet gresie una alta nu mai ai covor acum daca ai covor exista curatatorie …orikum una e cand esti copil si vezi k pe o joaka km vedeam atunci si alta e akum cand esti adult si s-au skimbat multe fara covor fara tapet fara multe altele care inainte erau un lux daca aveai in casa

 • joyflint – in joy we must
  joyflint

  Cel mai usor – in dormitor – visam covorul zburator – cu un sultan si o cadana – ce seamana cu-a mea, stapana.

Leave a Reply