Toţi avem nevoie de atenţie şi de iubire

La fel cum o plantă se ofileşte dacă nu o uzi şi nu o îngrijeşti, tot aşa şi  omul devine trist şi se închide în el dacă nu primeşte atenţie şi dragoste.

Indiferent de vârstă (că e copil sau boşorog), kilograme sau sex (de multe ori bărbaţii se ţin a fi nişte duri), oamenii au nevoie să se simtă importanţi, apreciaţi şi iubiţi.

Cunosc persoane care, după mulţi ani de căsătorie, abia dacă mai schimbă o vorbă. Şi, de obicei, aruncă vina unul pe celălalt pentru asta, şi nimic din ce face partenerul nu e bine. Probabil rutina i-a făcut să ajungă aşa. Şi atunci caută acea atenţie în altă parte. Şi aşa se ajunge la destrămarea familiilor.

Fiecare are aşteptări de la partener. Iar aşteptările cresc pe zi ce trece. Eu cred că, de fapt, asta e cauza. Aşteptările pe care la avem faţă de ceilalţi. Şi de la aşteptări care nu îşi au rostul vin apoi dezamăgirile, şi de la dezamăgiri vine tristeţea.

Trebuie să apreciem omul de lângă noi pentru ceea ce face şi ce este, nu să-l criticăm pentru cum am vrea noi să fie şi nu poate fi.

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

3 Comments

 1. Interesant punct de vedere 🙂 Cu fraza finala sunt total de acord in schimb fenomenul nu poate fi tratat atat de minimal. Da, este vorba si de rutina si de asteptari si de nevoia de aprecieri, de iubire, de siguranta ca ai un aliat in “jumatatea” ta. Este vorba de mult mai multe pe langa acestea. Incepand de la mediul familial in care s-a dezvoltat “aleasa/alesul” pana la felul de lectura care i-a construit copilaria; de la prietenii si jocurile din copilarie, pana la aspiratiile pe care le-a avut si le are cel sau cea cu care vrei sa imparti un pat.
  Parerea mea este ca in primul rand intre cei doi ar fi bine sa se dezvolte o relatie de prietenie adevarata, asa cum ar putea sa fie intre doi barbati sau doua femei. La prima vedere e simplu, dar e foarte dificil sa vorbesti cu iubita la fel cum ai vorbi cu prietenul tau cel mai bun.
  Apoi, cei doi ar trebui sa-si dea seama ca fac parte din aceeasi echipa iar “barbati contra femei” si alte gaselnite de astea sunt doar lucruri comerciale. Intr-o echipa puternica nu conteaza cine “da golul” la fel cum nu conteaza cine pune pasa decisiva; important este ca echipa sa ramana unita si sa invinga, unde “a invinge” se traduce cu “plimbat de mana la 80 de ani”.

 2. Gicu, eu nu am tratat subiectul, am scris doar nişte gânduri. Că dacă mă pun să tratez subiectul, nu termin nici într-o lună. 🙂 În rest, ai dreptate.

 3. Cel mai bine este sa-i spui deschis ce te doare si se orienteaza, partenerul.
  Cand nu spui, esti neinteles.
  Sinceritatea este un leac miraculos, care deobicei, se ia in doi.
  Dar unii sunt asa de fini observatori (pasionati) incat ca niste mame bune, nu scapa nimic din ce-ar putea sa se strecoare, la oamenii care depind de ele.

Leave a Reply