September 20, 2020

Reţetă: paste cu sos alb (de smântână)

Aveţi nevoie de:

  • o cutie de paste (taglatelle, spaghete sau ce am folosit eu – Conchiglie, adică scoici, de la Barilla)
  • o cutie de smântână (aprox. 300 grame)
  • o bucăţică de unt (cam 20 g)
  • 2, 3 căţei de usturoi
  • 3 felii de prosciutto crudo, sau şuncă
  • gorgonzolla – câteva bucăţi – cam 20 g
  • parmezan (opţional)
  • sare
  • piper

 

Se pune untul la încins într-o tigaie, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi şunca, tăiată bucăţele. După ce s-au călit, se adaugă smântâna şi se sărează după gust.

 

 

 

Se lasă să fiarbă cam 3 minute, apoi se adaugă gorgonzolla.

 

 

 

 

 

Se lasă până se topeşte, după care se pune piper (generos) şi e gata sosul.

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se toarnă sosul peste ele. Se poate adăuga parmezan ras (cui îi place).

Poftă bună!

Comments

  1. alexandra says

    Azi am facut si eu ceva asemanator dar cu somon fume ;)) buun bun!

  2. Servus ! si un cui de horilca…
    (doua)

Leave a Reply