Minciuna

În ultima vreme am observat că oamenilor le plac minciunile şi mincinoşii.

Când eram copil, trebuie să recunosc că eram o mare mincinoasă. Dar acum, stând şi analizând toate întâmplările, îmi dau seama că minţeam din cauză că am observat că oamenii adoră să fie minţiţi.

Preferă minciuna în locul unui adevăr care, de multe ori e crud. Preferă  o minciună dulce în locul unui adevăr dureros.

Fie că e minciună cotidiană, mincuină politică, minciună economică, minciună socială sau ştiinţifică, în ziua de azi e pusă la mare rang.

Haideţi să vă dau şi un exemplu. Citisem zilele trecute pe un blog despre celebrul scriitor Amos Oz, care a scris o carte intitulată “How to Cure a Fanatic”, în care el susţine că un fanatic este un om altruist, care este preocupat să schimbe în bine viața celorlalți, iar fanatismul, deci după el și altruismul, este răul suprem al omenirii. Şi mai spunea că altruiştii au o mare tendinţă de a deveni criminali şi sunt lipsiţi de personalitate. Şi că cei mai buni oameni sunt individualiştii.

Cum naiba să spui aşa ceva? Şi cum naiba să promovezi aşa ceva? Pentru că i se dau tot felul de premii pentru literatură…

Unde merge şi încotro se îndreaptă lumea asta? Cum să spui că altruismul – atitudine binevoitoare și dezinteresată manifestată în folosul altora, este rău??? Ce naiba vor ăştia să facă din noi? Vor să ne ucidem între noi, oare?

Se promovează acum în prostie tot felul de non – valori. Peste tot vedem vedete în curu’ gol şi fără nimic în cap… Singura valoare a lumii de azi e banul.

Oameni buni, treziţi-vă! Că altfel ne transformăm în nişte bestii fără suflet.

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

8 Comments

  1. urasc minciuna si tot ce rezulta de aici, nu suport genul de minciuna ascunsa sub pretextul “e mai bine sa nu stie pentru ca….”; eu mai bine as incerca sa ma descurc cu adevarul.nu minciuna in sine cred ca e problema, ci simbioza de fapte ce rezulta de aici.cati oameni nu traiesc o viata falsa tocmai din cauza asta??cati nu zambesc in fata si in spate injura??lista de minciuni ascunse poate continua…cartea cred ca e interesanta.

  2. Daca s-ar putea, ti-as oferi eu un premiu! E mare adevar dureros in ceea ce spui, vezi, vedem.Sa nu lasam ca ceea ce nu ne place sa ne intunece bucuria zilei de maine.Mergem mai departe si incercam sa facem ceva constructiv.
    Pe mincinosi ii ocolim, pe intelepti ii urmam, pe Oameni
    ii iubim.

  3. Increderea… ca si fapta buna, arata altruismul dintr-un om bun. Sa fii la inaltimea gestului altruist, ei, aceasta este mai greu.
    MNu suntem salbatici sau in curs de salbaticire, cum vad unii… oameni ai interesului si numai ai interesului. Cei care nu inteleg, altruismul.

Leave a Reply