Tu ştii să deosebeşti un om de valoare de un gunoi?

Fie că e vorba de a-ţi face un prieten, fie că vrei să angajezi pe cineva, sau, pur şi simplu vrei să colaborezi cu o persoană, îţi poţi da seama dacă e de valoare sau nu?

Eu una eram varză la subiectul ăsta. De fiecare dată mă luam după aparenţe şi puneam botu’ la tot felul de “neoameni”, mai ales când era vorba de femei. Femeile ştiu foarte bine să-şi ascundă caracterul mizerabil în spatele unui zâmbet mieros şi a unor vorbe dulci. Dacă eu, ca femeie, le-am crezut de treabă, mă gândesc ce ţepe iau bieţii bărbaţi, care, s-o spunem pe-aia dreaptă, sunt mai sinceri şi mai inocenţi decât unele femei.

Aşa că, din propria experienţă, vă spun câteva deosebiri după care vă puteţi da seama cu ce fel de om aveţi de-a face:

1. Dacă e genul de om care vorbeşte pe alţii de rău, chiar dacă persoanele bârfite n-au nimic cu el/ea. Astfel de persoane au mereu ură pe cineva, doresc să se răzbune, din tot felul de motive penibile.

2. Dacă se laudă mereu cu câte face, ce harnic/ă e, ce mult suflet pune în tot etc. Sigur e vorba de un om leneş, pentru că un om harnic nu dă zilnic raportul să se laude sau să se plângă cu ce a făcut. Îşi face treaba şi atât.

3. Mereu caută să câştige bani nefăcând mai nimic. Le place doar să se facă că muncesc, sunt superficiali în tot ce fac şi le e ciudă dacă văd că altul, prin muncă şi dăruire, realizează ceva.

Nu e vorba de cei din familie, că pe ei îi acceptăm aşa cum sunt, cu bune şi cu rele. E vorba de persoanele din jurul nostru cu care putem alege dacă vrem să avem de-a face cu ei sau nu. Astfel de “gunoaie” sunt mereu de partea celui de pe urma cărui au de câştigat. Dacă nu mai prezinţi interes, nu doar că îţi va întoarce spatele, dar te va şi împroşca cu noroi, indiferent cât l-ai ajutat.

2 Comments

  • joyflint – in joy we must
    joyflint

    As zice ca presupun dupa cum observ ca se poarta (cum ai zis si tu).
    Mai am o convingere, ca ulciorul nu mere de multe ori la apa si fiecare gunoi pe fapta lui, sufera, pana la urma.

  • este regretabil ca se intampla,dar eu nu sunt la fel de optimista ca joyflint
    si o spun ”cu mana pe inima ” ca o sa mai treaca mult timp pana cand asemenea indivizi vor plati intr-un fel

Leave a Reply