Bagajul copiilor atunci când mergeţi în călătorie

Cum v-am povestit, săptămâna trecută am fost cu copiii trei zile la Salina Praid. Cum nu am mai fost plecaţi de mult timp undeva cu ei, mi-am stors bine creierii, să nu cumva să uit ceva din ce ar fi esenţial.

Aşa că am făcut o listă, care poate vă va ajuta şi pe voi, atunci când porniţi cu copiii la drum mai lung. Pe mine una m-ar fi ajutat o astfel de listă, în ziua în care am pregătit bagajele.

În primul rând, scutece şi şerveţele umede. Apoi hăinuţe: vreo 4 schimburi pentru fiecare, şi mai groase, şi mai subţiri. Plus sacul de dormit pentru cel mic şi pijamaua pentru cea mare. Vom mai pune şi pătuţul tip ţarc plus lenjeria şi perniţele, pentru că vom dormi la hotel. Şi să nu uităm de periuţe şi pasta de dinţi.

În ceea ce priveşte mâncarea, voi pune borcănele din magazin cu legume şi carne, şi câteva deserturi  pe bază de lapte cu fructe, care nu trebuie ţinute la rece. Şi să nu uităm  şi de câteva linguriţe. Şi nici laptele-praf al copilului, apa plată, suzeta şi biberoanele.

Sunt absolut necesare şi jucăriile lor preferate: maşinuţele şi lego băieţelului şi creioanele şi cărţile de desenat ale Alexandrei.

Având în vedere că vom face cam 5 ore pe drum, am luat şi dvd-uri cu desene animate, pentru că noi le-am montat dvd player în tetiere.

Dar să nu uit nici de ser fiziologic şi pompiţă. Şi, pentru că nu se ştie niciodată, voi pune şi un Ibalgin şi Panadol, în caz că fac febră (mai ales cel mic, căruia îi cresc măsele).

Leave a Reply Cancel reply