Aşteaptă-te la ce-i mai rău

În ultima vreme, am trăit câteva dezamăgiri din partea unor oameni pe care îi apreciam. S-au dovedit a nu fi ceea ce credeam eu că sunt.

Soţul meu are o vorbă: “Întotdeauna mă aştept la ce-i mai rău, din partea oricui.”

Ei bine, eu sunt exact opusul: mă aştept ca toţi oamenii să fie buni. Şi atunci normal că trăiesc şi multe dezamăgiri. Se mai spune că, dacă nu vrei să fii dezamăgit, să nu ai aşteptări. Sau să nu ai aşteptări prea mari. Că aşteptări trebuie să ai. De exemplu, de la soţ/soţie să nu te înşele, de la angajatul pe care-l plăteşti – să-şi facă datoria etc. Dar să nu ai aşteptări de genul: “soţul meu va veni acasă în fiecare zi cu flori şi cu zâmbetul pe buze” sau “angajatul meu va pune suflet în munca lui, şi va lucra peste program, de bunăvoie”.

Noi, femeile, avem “harul” de a visa cu ochii deschişi. Şi toate femeile îl visează pe Făt – Frumos pe un cal alb. Dar Făt – Frumos există, aşa cum există şi Moş Crăciun. Numai că, pe când copiii cresc şi nu mai cred în Moşul, femeile cred în Făt – Frumos toată viaţa.

Şi, pentru că se apropie Valentine’s Day, vă spun două bancuri citite de pe Facebook:

” -Iubitule, acuşi vine ziua îndrăgostiţilor…

– Da? Şi ne-au invitat?”

sau:

“Mărie: Ioane, dormi?

Ion: Nu! De ce?

Mărie: Mă iubeşti?

Ion: Dorm!”

4 Comments

 • tzurca
  Gicu

  Dragul meu, stii ce citesc in ochii tai?
  – Ce iubito?
  – Ca vrei sa te casatoresti cu mine.
  – Analfabeto!

  Sa ai incredere in oameni este o dovada de tarie de caracter, zic eu. Atunci cand ti se inseala increderea nu e problema ta, pana la urma pierderea cea mare este a celui ce minte. Da, suferi si tu, dar nu capital. Nu poti evolua, invata, creste etc. fara sa dai din suflet si cu sinceritate celui de langa tine. Trebuie sa treci peste rautati, neajunsuri, dezamagiri, pentru a deveni mai puternic, mai experimentat, mai intelept. Despre “celalalt”, cel ce-ti face rau, numai de bine. Este doar o piatra de incercare, o munca de bifat in tema de casa ce o ai aici. Un bolovan.

 • Iasmina – Romania
  Iasmina

  Foarte tare, Gicule, ca de obicei! :)))))

 • ana

  cred ca cel mai rau lucru e atunci cand nu inveti nimic din viata,cand te lasi inselat in mod repetat de aceeasi oameni, pe aceleasi chestii, uneori incercandu-se sa se apeleze la emotii, sentimente, legaturi de familie (ultimele sunt cele mai grave).daca pleci de la premisa de ce e mai rau,dar nu uiti sa te porti uman, cred ca ai de castigat!!eu asta incerc de ceva vreme….plus ca eu am o deviza :sa fiu in viata inconjurat de oameni care scot ce e mai bun din mine, nu ce e mai rau!!

Leave a Reply