Ţi-e ruşine să intri într-un second hand? Mie nu

De mult tot voiam să-mi scriu părerea despre magazinele second hand, care tot apar, ca ciupercile după ploaie. V-aţi întrebat de ce? Vă spun eu: că românii o duc foarte bine şi îşi permit să-şi cumprere numai haine noi şi de calitate. 🙂

În urmă cu câţiva ani, nu intram într-un second hand, nici de se dădeau bomboane gratis. Dar, acum vreun an, m-am întâlnit cu o prietenă, care era la plimbare cu fetiţa. Am rămas surprinsă când am văzut ce haine frumoase avea fiică-sa, şi am rămas gură-cască când mi-a zis că hainele sunt de la second hand. Fiindu-mi prietenă bună, ştiam că nu stau tocmai rău la capitolul bani, aşa căam întrebat-o cum de i-a luat copilului haine la mâna a doua, adică haine care au mai fost purtate. Şi ştiţi ce mi-a zis? Că sunt de 100 de ori mai de calitate decât hăinuţele din magazine. Bine, nu alea de firmă, ci hainele obişnuite, din magazinele obişnuite, cu preţuri decente. Şi mi-a spus că la noi în Baia Mare, sunt vreo 3 magazine second, unde aduc haine aproape noi, modele pe care nu prea le găseşti la noi, şi de foarte bună calitate. Atunci i-am zis că, data viitoare când mai merge, să mă anunţe, că vin şi eu, doar de curiozitate.

Aşa că am mers cu ea când a mai mers şi am rămas surprinsă să văd că a avut dreptate. Chiar am găsit şi eu atunci nişte hăinuţe super pentru copiii mei. Preţurile nu sunt foarte mici. Adică, am găsit pentru fiică-mea două perechi de pantaloni, fiecare cu 30 de lei. Dar foarte frumoşi, şi de calitate. În magazin, sub 100 de lei nu găseşti aşa pantaloni. Normal că sunt şi în magazine pantaloni noi, cu 30 de lei, dar după 3 spălări, intră la apă şi se scămoşează.

Nu ştiu ce rahaturi de materiale se folosesc mai nou în confecţionarea îmbrăcămintelor, dar sunt groaznice. Şi sunt scumpe ca naiba, luând în considerare raportul calitate – preţ. Şi mai ales luând în considerare salariile de mizerie de la noi.

Acum, să nu mă înţelegeţi greşit. Nu-mi îmbrac copiii de la second – hand, dar, o dată pe lună, dau o tură prin cele câteva magazine second care ştiu că aduc haine ok, şi dacă găsesc ceva frumos, le cumpăr. Gândiţi-vă că hainele respective au fost purtate şi spălate de câteva ori, iar dacă materialul şi haina au rămas ca noi, înseamnă că acolo e calitate. Şi chiar şi pentru mine am mai găsit bluze pe care le port cu plăcere.

La noi, în Baia Mare avem magazinul Second Tex, şi aduc haine din Anglia, Italia, America etc, majoritatea de firmă. Şi nu mică mi-a fost uimirea când am văzut în magazin “lume bună” care se înghesuia când primeau marfă.

Aşa că nu, nu mi-e ruşine să intru într-un second hand.

sursa foto

4 Comments

  • Nu mai e de mult o rusine ca iti cumperi haine “de la matusa” 🙂 Am un second chiar langa mine si cand mai aduce doamna haine, mai dau si eu cate o raita si nu de putine ori am gasit blugi, de exemplu, de “firma” care aratau super bine… Am cateva perechi si de vreo 4 ani care arata foarte bine si acum.

  • ana

    si eu am un “molia” preferat, in sensul ca nu miroase a toale Sh, fiecare haina avand o eticheta cu o firma care le curata…deci da merita!!

  • joyflint – in joy we must
    joyflint

    Conteaza estetica, urmata de economie.

  • Eu una nu am mai intrat de nu stiu cati ani..La noi, fiind si un oras mic, am fost dezamagita atunci cand am intrat primele dati, asta fiind acum 3-4 ani. Mi-am luat tricouri de casa, ca erau ieftine si aveam nevoie de unele ca urma sa fac curatenie generala in casa..In rest nu am mai intrat, avand in vedere ce spun unele colege de marfa adusa, chiar nu-mi doresc. Poate sunt magazinele astea de la noi, mici si indesate mai proaste sau poate nu am avut niciodata rabdare sa rascolesc prin hainele lor ca sa imi gasesc ceva pe plac…cine stie?!

Leave a Reply