Mihai Creangă, Ciprian Porumbescu şi românii

Mie nu mi-a venit să cred când am văzut clipul pe youtube. Adică…chiar aşa? Şi când te gândeşti că ăştia mai au şi dreptul la vot. Ştiu ei oare să judece ce e bine şi ce nu? Şi faza e că decid şi pentru noi. Adică, înţeleg că nu ai mai citit nimic, dar nici din şcoală să nu mai îţi aduci aminte? Nasol… Şi oamenii ăştia se uită la tv, că pun pariu că de ăla au timp, şi stau antenele ca OZN- urile pe casele lor, şi pun botu’ la tot ce aud. Dar noah, ce să zic… “tristă ţară, vesel popor”, vorba unui prieten.

 

4 Replies to “Mihai Creangă, Ciprian Porumbescu şi românii”

 1. Te nasti cu o cantitate de creier pe care o folosesti in gasirea hranei, a semenilor si a zonelor nepericuloase din mediul in care vietuiesti. Prin interactiunea cu semeni, prin experienta cotidiana, poti capata anumite cunostinte despre lucrurile care-ti sunt necesare traiului sau integrarii in societate. Fara imaginatie, ramai la stadiul de animal biped, degraba consumator de energie, lesne de directionat de orice vant, stire, eveniment.
  Singura activitate care dezvolta imaginatia este cititul. Nu de etichete sau firme luminoase.
  Transformarea semnelor grafice in imagini, in ganduri, sentimente, presupune un efort, care se vede ca nu e la indemana celor care au fost lasati de izbeliste de catre un sistem de invatamant falimentar, condus de interese politice intr-un final.
  O populatie care iti inghite tabloide, stiri senzationale si declaratii gen “ghici ghicitoarea mea” este o populatie care oricat ai sufocat-o cu abuzuri, dupa o campanie de trei luni te va vota cu o bere, o galeata si doi mici intr-o mana.
  Fratilor! Baiul cel mare e ca in toata lumea se aplica reteta asta! In toata LUMEA.

 2. Pentru ca nimeni nu poate fi constrans sa urmeze o minima morala de cultura- avem de-amu saraci cu duhu atat de multi, incat vor fi sclavii propriilor lacune pentru multi ani (generatii). Cineva (KTF) zicea ,, generatia de carton”, eu i-am spus ca de-amu, urmeaza si ,,generatia de fum”.

 3. Generatie de teflon. Nu se lipeste nimic de ei. Ca gluma, pentru ca parerea mea personala este ca totusi, nu putem masura cu sistemul de masura “galeata”. Exista si exceptii destule care rasar din masa. Sau… as putea spune ca daca ne gandim la copiii nostri cu care ne mandrim la olimpiade, concursuri s.a.m.d., astia sa faca parte din exceptiile cautate pentru a ne face de ras?

Leave a Reply Cancel reply