May 8, 2021

Copilul şi tatuajul, cârnaţul şi porcul

Zilele trecute am auzit două “vorbe” foarte tari, spuse de femei. Mie mi s-au părut amuzante, aşa că o să vi le spun şi o să le dezbat puţin.

Prima am auzit-o într-un film cu Julia Roberts. Era o tipă cu un bebeluş, şi o sfătuia pe Julia, care nu avea încă copii, spunându-i: “Un copil este ca un tatuaj pe faţă. Trebuie să fii foarte sigură că-l doreşti cu adevărat, înainte să-l faci.”

Şi chiar aşa e. Un copil îţi schimbă toată viaţa, şi, odată ce l-ai făcut, nu-l mai poţi băga înapoi, nici măcar pentru o oră. Ţin minte când eram gravidă şi, fiindu-mi greu cu burta mea imensă, abia aşteptam să nasc. Şi mai îmi spunea câte una că acum e bine, şi să mă bucur de clipele astea, că va veni vremea când voi dori să-l trimit înapoi în burtă o oră, două. Şi mare dreptate a avut. Iar asemănarea cu un tatuaj pe faţă e perfectă.  Şi un copil e ca o etichetă, care ţi se pune pe viaţă. Eu am două tatuaje pe faţă şi sunt foarte mândră de asta.

A doua “vorbă” vine de la o femeie de peste 40 de ani, nemăritată. Pe-aici, prin Maramureş, unei astfel de femei i se spune “fată bătrână”. Şi colegii o tot întrebau pe tipa asta de ce nu se mărită. Iar răspunsul ei a fost: “Da’ ce, pentru o dărabă (adică “o bucată”) de cârnaţ, cât îmi trebuie mie, îs proastă să-mi iau tăt porcu’?”.

Şi nu zice ea drept? Adică, dacă până la vârsta aia nu s-a măritat, la ce-i trebuie “năcaz pă cap” când poate să-şi vadă de viaţă liniştită, în ritmul ei şi fără să-i toace nimeni creierii? Că doar cârnaţ se găseşte la tot colţul, nu?

sursa foto

Comments

  1. Tatuajul cu copilul ramane sexy atata vreme cat carnatul este proaspat si nu… prea afumat.

Leave a Reply