Compatibilitatea dintre zodii – Racul

Racul şi Berbecul

Ceea ce îi caracterizează pe amândoi este ambiția. Un bărbat născut în zodia Berbecului și o femeie în zodia Racului se potrivesc mai bine decât viceversa, din moment ce nici unul nu este dispus să-și asume rolul bărbat – femeie. Racul întotdeauna își va imagina că Berbecul e fericit să fie casnic/casnică, iar Berbecul aşteaptă ca Racul să rezolve toate lucrurile în stilul Berbecului, ceea ce e total greşit. Berbecul rezolvă problemele în mod direct, pe când racul se retrage sau se tot învârte în jurul lor. Aşa că cei doi stau cam slab la capitolul compatibilitate.

Racul şi Taurul

Aceştia doi se potrivesc de minune. Au în comun pasiunea de a aduna bunuri şi iubesc siguranţa zilei de mâine. Banii sunt pentru ei o adevărată fascinaţie şi cei doi vor concura (în joacă), pentru a aduce cei mai mulţi bani în casă. Amândoi sunt foarte cumpătaţi, iar viaţa pe care o duc împreună e comfortabilă. Amândurora le place să gătească şi amândoi sunt gurmanzi, sexul fiind un alt lucru adorat de amândoi.  Fericirea în această relaţie poate fi de lungă durată, ei semănând ca două picături de apă.

Racul şi Gemenii

Racul este sensibil, trăind prin intermediul sentimentelor şi senzaţiilor lui, pe când Gemenii abordează viaţa distanţi şi reci, în cel mai simplu mod. Astfel, Gemenilor li se va părea că Racul, cu toanele lui, de cele mai multe ori de proastă – dispoziţie, este prea sentimental. Racului îi place rutina, ordinea şi vrea ca toate să fie la locul lor, pe când o persoană din zodia Gemeni este imprevizibilă şi spontană. Racului îi place stabilitatea, casa fiind pentru el totul, iar Gemenii nu se leagă sufleteşte de nimic. Casa Gemenilor poate fi oriunde se simt ei bine. Aşa că cei doi nu au prea mari şanse de reuşită.

Racul şi Racul

Amândoi sunt două firi sensibile, căutând stabilitate, afecţiune şi siguranţă. Astfel, se poate spune că sunt două suflete pereche, care îşi înţeleg reciproc nevoile şi temerile. Dacă se unesc, nimeni şi nimic din lumea asta nu va putea să-i despartă. Sunt doi familişti, care pun casa şi copiii pe primul plan. Însă, fiind atât de sensibili, se şi pot răni reciproc. Dar dacă îşi vor folosi obiectivitatea şi dacă îşi vor păstra echilibrul interior, pot trece destul de uşor peste aceste probleme, devenind un cuplu extraordinar.

Racul şi Leul

Dintre toate semnele de foc, Leul i se potrivaşte cel mai bine Racului. Amândoi iubesc viaţa bună şi pot forma un cuplu de admirat, racul apreciind loialitatea Leului, iar Leul beneficiind de abilitatea Racului de a aborda viaţa financiară şi cariera. Problema ar putea apărea atunci când e vorba de “cine e capul familiei?”. Amândoi sunt autoritari, iar Racului îi place să aibă el ultimul cuvânt. De asemenea, o problemă ar putea fi şi faptul că pe Leu l-ar putea enerva de stările de spirit ale Racului, iar Racul ar putea fi copleşit de personalitatea puternică şi dominantă a Leului. Ceea ce ar ţine strâns legat acest cuplu ar fi dragostea, în care cred amândoi.

Racul şi Fecioara

Chiar dacă au caractere total diferite, cei doi ar putea face o echipă bună. Tandreţea Racului se potriveşte cu senzualitatea Fecioarei. Însă, Fecioara, care este mai sigură pe ea şi mai controlată, s-ar putea sătura la un moment dat de plânsetele şi văicărelile Racului, considerându-l obositor. Racul, la rândul lui, s-ar simţi puţin stânjenit de faptul că Fecioara, care este perfecţionistă, tot insistă să-l facă să se schimbe. Dar dacă ar reuşi să se accepte reciproc, cu tot cu slăbiciuni şi defecte, relaţia lor ar fi una de succes.

Racul şi Balanţa

Când vine vorba de bani şi afaceri, cei doi formează un cuplu reuşit. Amândoi sunt strângători, le place să facă economii şi să administreze banii. Ce mai au cei doi în comun e dorinţa de a-şi face o familie şi de a o întreţine. Ceea ce-i face diferiţi însă e faptul că, pe când Balanţa e rece, obiectivă şi calculată, Racul este foarte sensibil, plin de afecţiune şi îi place să îşi exteriorizeze sentimentele. Balanţa dorește să evite astfel de scene emoţionale, care o stresează.

Racul şi Scorpionul

Din punct de vedere sexual, între Rac şi Scorpion există o atracţie deosebită. Amândoi caută şi sunt dispuşi să ofere stabilitate şi loialitate, între ei existând, de asemenea o comunicare bună, amândoi fiind deschişi. Ei se şi completează foarte bine: Scorpionului îi place să-şi asume riscuri, scoţându-l şi pe Rac din carapacea sa. La fel ca în relaţia Racului cu Racul, şi aici, din cauza faptului că sunt două firi sensibile şi emoţionale, cei doi s-ar putea răni foarte uşor, lăsând urme adânci. Dar şi aici, un strop de obiectivitate ar putea face minuni în relaţie.

Racul şi Săgetătorul

Două stiluri de oameni total diferite. Singurele lucruri pe care le au în comun sunt plăcerea de a râde, de a mânca și de a se distra. Pe când Racului îi place stabilitatea, la Săgetător, aceasta e ultima pe listă. Lui îi place să hoinărească și iubește libertatea. De asemenea, sensibilitatea Racului se bate cap în cap cu  răceala și insensibilitatea Săgetătorului.  În această relație, cel care va părăsi va fi Săgetătorul, Racul rămânând foarte afectat și îndurerat. Cei doi nu prea ar putea să se accepte cu calități și defecte; Săgetătorul nu va suporta faptul că Racul dă înapoi la orice obstacol, iar Racul va spune că lista de priorități a Săgetătorului e total eronată și că e prea încăpățânat.

Racul și Capricornul

Casa, familia, copiii, interesul pentru bani și siguranța sunt interesele comune ale celor doi. Fac o echipă bună când este vorba de afaceri și pun preț pe loialitate. Se poate spune despre ei că sunt compatibili. Racului îi place să primească atenții și atenție, în fiecare zi, dacă se poate, iar răbdarea Capricornului e cam pusă la încercare; el nu prea e adeptul atitudinilor siropoase, după care tânjește Racul. Cu toate astea, ei pot forma un cuplu reușit și stabil.

Racul și Vărsătorul

E foarte puțin probabil ca cei doi să rămână împreună, având firi distincte. Vărsătorul are o fire liberă și sălbatică în fața vieții, ceea ce l-ar putea intriga pe Rac. Vărsătorul apreciază, totuși căldura și comfortul pe care le simte când e în preajma Racului, dar nu suportă faptul că e gelos și posesiv. Vărsătorului nu prea îi place să se implice, nu-i plac întâlnirile romantice sau declarațiile de dragoste pe care le adoră Racul. Pentru ca această relație să dureze, ar fi nevoie de multă răbdare, dar și de anumite reguli impuse.

Racul și Peștii

Două semne de apă care sunt compatibile. Amândoi sunt sentimentali, senzuali și se potrivesc din punct de vedere sexual. Ei vor avea grijă unul de celălalt, punând mult suflet în relație. Vor încerca să nu se supere unul pe altul și să trăiască în armonie. Comunică foarte bine, sunt persoane care pun bază pe căsnicie și pe viața de familie. De multe ori încearcă să se izoleze chiar în cuibul dragostei lor, departe de toți și de toate. Un mic impediment ar putea fi dorința fiecăruia de a conduce în casă. Însă vor depăși ușor momentele, Racul preluând conducerea, sub pretextul că e mai organizat.

Leave a Reply