Locurile de parcare de la blocuri / Moşul şi parcarea lui

După cum vă spuneam în alt articol, din anumite motive, soţul meu a hotărât că aş avea nevoie de o maşină.  Zis şi făcut.Acum conduc un Duster, cu care mă străduiesc să mă obişnuiesc.

Dar, aşa cum se întâmplă atunci când stai la bloc, apare problema cu locurile de parcare. Problemă care nu ar exista dacă, în loc de garaje ar fi locuri de parcare sau dacă posesorii de garaje şi-ar ţine maşinile în garaj, în locur obiectelor pe care le tot strâng, că dacă le vor trebii într-o zi?

Un astfel de personaj e şi un vecin de bloc care are două garaje şi două maşini, dar pe una dintre ele nu o ţine în garaj, de frică să nu-i ocupe cineva locul de parcare, care, de fapt nu e al lui.

De multe ori, oamenii, dacă folosesc ceva un timp, au impresia că sunt stăpâni pe acel lucru. Aşa e şi respectivul moş, care crede că şi grădina din faţa blocului e a lui (îşi pune acolo tot felul de plante, pe care le păzeşte de sus), şi multe altele. Faza e că am auzit că el era tare pi-dos pe vremea lui Ceaşcă. Era turnător profesionist, şi toată lumea se temea de el. Iar dânsul crede că şi acum e la fel.

Şi moşul ăsta, ce credeţi că face când cineva vede locul liber şi îşi parchează maşina acolo? Pândeşte fain-frumos pe geam (că altceva nu face toată ziua) şi coboară la maşina omului, îi pune bolovani sub roţile din spate, îi ridică ştergătoarele sau îi desumflă o roată.

Asta se întâmpla şi acum 4 ani, când eu conduceam un logan. Dimineaţa, câteodată uitam de bolovani şi dădeam cu spatele. Vă daţi seama ce nasol era şi cât îl înjuram.

Şi acum trei zile, locul fiind liber, normal că am parcat acolo. A doua zi, o iau pe fiică-mea şi mergem la cinema, la Motanul Încălţat, că i-am promis de o lună că o duc.

Şi, când merg la maşină, văd ştergătoarele ridicate şi întoarse peste cap. O bag pe Ale în maşină şi,uitându-mă înspre geamul moşului (unde ştiam că stă acuns după perdea),  înjurând şi coborând toţi sfinţii (de şi eu m-am speriat de mine), întorc ştergătoarele, apoi urc în maşină.

Dau să pornesc, când îl văd pe moş coborând. Cobor geamul şi îl întreb:

 – Dumneavoastră îmi tot întoarceţi ştergătoarele?

 – Da! zice moşul.

 – De ce?

 – Că te parchezi pe locul meu.

 – Da? Aţi plătit pentru el la primărie?

 – Nu. Da ce, tu ai plătit?

 – Eu nu pretind că e locul meu şi nu desumflu roţile maşinilor altor oameni, când văd că sunt parcate acolo. În plus, eu nu am garaje.

 – Şi ce? Tu nu ai văzut că eu tot acolo îmi las maşina de câţiva ani? E locul meu de parcare.

Nu are rost să continui să scriu conversaţia, mai ales că s-a lăsat cu câteva “urături” nu prea plăcute. În fine, i-am zis că e nesimţit că îşi permite să se atingă de lucrurile oamenilor, şi că într-o zi, o poate păţi rău de tot.

Oricum, trebuie făcut ceva neapărat cu parcările de pe lângă blocuri, că treaba devine din ce în ce mai nasoală. Sunt câteva garaje, de pe vremea când erau trei, patru maşini într-un bloc, garaje care ocupă foarte mult spaţiu inutil. Ar trebui demolate, şi în locul lor ar trebui făcute parcări supraetajate. Cam asta ar fi soluţia, după mine, acum, când la fiecare apartament există cel puţin o maşină. Altfel, se ajunge ca oamenii să-şi dea în cap pentru un căcat de loc de parcare. La noi la bloc, sunt o grămadă care efectiv au bătut stâlpi şi au pus lanţuri cu lacăte. Mie nu mi se pare deloc normal. Şi ce dacă tu ţi-ai luat maşină cu doi ani înaintea mea şi tu ai parcat primul pe un loc? Asta nu-l face să fie al tău. Da, dacă tu l-ai făcut, asta e altceva. De exemplu, era un loc plin de noroi, unde nimeni nu parca. Soţul meu a adus nisip, l-a nivelat şi l-a făcut ok. Asta nu i-a oprit pe ceilalţi să-şi pună maşinile acolo, după aia.

Cam atât cu păţania mea. Dacă aveţi voi alte idei de rezolvare a problemei parcărilor, le puteţi scrie.

sursa foto

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

3 Comments

  1. Cred ca la fiecare bloc este un asemenea “jandarm”…. Al nostru are si tupeul sa sune la interfon la 12-1-2 noaptea ca Vezi Doamne ti-ai parcat masina pe locul lui (are 2 garaje si 3 masini). Cel mai nasol a fost cand pe locul lui s-a parcat o musafira de-a noastra si din comoditate, dansul a sunat dimineata la 7 ca nu poate scoate masina din garaj si ca intarzie la slujba (preot fiind)… Sa te fereasca Cel de Sus sa mai si prinzi gura cu el :)) E de rasu-plansu!…

  2. Se poate face ceva cu martori ca abuzeaza… sistematic. Nu proces ci avertisment, faptic. Sunt mai multi jenati de atitudinea agresiva a proprietarului respectiv asupra… vecinilor lui. Va strangeti toti va dati un consemn, veniti toti cand mai face abuzul respectiv, discutati toti cu el despre absurdul situatiei si rugati-l toti … sa inceteze. In scris, ii inmanati un apel semnat de toti cei lezati de purtarea lui abuziva.
    Sigur, va urma o plangere la politia de proximitate la prima recidiviva a recalcitrantului vecin. Dar aveti acea scrisoare semnata ca anexa la plangerea pentru tulburarea … lnistii publice. Il vor amenda. Asa va incepe sa se faca lumina pentru mai multi nedreptatiti. Fara resentimente si provocari. Atentie la inscenari de situatie ca distrugere de bunuri nu cred ca va indrazni sa faca …
    Nu va inceta dar

  3. oameni, care se plictisesc de la atata stat……cand imbatranesti, o iei pe ulei da rau de tot…..am avut si eu astfel de vecin, si am chemat, politia……:D si l-a tinut vreo cateva ore la politie…..de atunci, numai am treaba cu el……trece strada cand ma vede :)))))))

1 Trackback / Pingback

  1. Life in picture « A different blog

Leave a Reply