Hai să ne jucăm!

Cu toții ne dorim din când să redevenim copii. Să uităm de grijile cotidiene, să ne bucurăm de joaca în aer liber, să ne facem prieteni pe care mai apoi să îi avem alături toată viața și să ne încărcăm cu energie pozitivă pentru ca o vreme să putem trece mai ușor peste necazuri și probleme.

Eu cred că joaca este cea care ne-a făcut fericiți atunci când eram copii și că am uitat-o odată cu maturizarea. Cu toții ne-am concentrat energia și atenția către sexul opus, fie el masculin sau feminin și treptat ne-am trezit din ce în ce mai nefericiți. Am uitat să ne jucăm, ne-am amintit câte ceva din ea atunci când copiii noștri o făceau dar eram prea rigizi să acceptăm că ne face fericiți. Să mă contrazică cineva și eu n-am să mă supăr deloc. Adulții se distrează în cluburi mai întâi, după aceea la nunți, apoi în cârciumi și restaurante iar mai apoi la botezuri,  priveghiuri și înmormântări. De- abia când realizează ce-i mai important în viață, atunci când stau cu stângul în groapă se apucă de joacă, cică dau în mintea copiilor, nu?

Anul acesta niște prieteni l-au sunat pe soțul meu și l-au invitat la un joc de țurcă. Nu știam ce este dar am mers cu el și ne-am jucat. A fost extraordinar. De atunci când e vreme bună, ne facem timp, ne întâlnim și jucăm o țurcă. Redevenim pentru câteva ore copii și suntem mai încărcați și fericiți o săptămână.

Iubesc joaca și sper să am parte de ea toată viața!

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

1 Comment

  1. Nu vreau sa te contrazic, doar sa te completez in afirmatii, Iasmina. Avem o paleta larga de unde putem alege pentru petrecerea timpului liber, in functie de personalitatea si aspiratiile fiecarui individ sau ale fiecarui cuplu: de la jocul de table si de sah, de la jocurile de carti sau cele de genul “Nu te supara frate” 🙂 pana la excursii, ture, iesiri in natura sau in locatii fixe in care nu facem altceva decat ceea ce a participat (pe langa alte activitati) la formarea si coeziunea comunitatilor de-a lungul evolutiei societatilor umane.
    “Joaca” e foarte importanta inca din cea mai frageda pruncie si asta n-am descoperit-o noi, oamenii. Sunt sigur ca ati observat catelele si pisicile jucandu-se cu micutele progenituri, ca mai tarziu sa supravegheze joaca puilor, harjoneala lor, fara a interveni.
    Jocurile de genul ţurca (practicate pe terenuri deschise) au pe de o parte avantajul si de a selectiona grupul din care facem parte, de a ne apropia de un grup pe care-l consideram important pentru noi, pe langa celelalte bucurii, relaxari, schimburi de informatie si largirea sistemului relational.
    Privind prin prisma aceasta, cred ca putem considera un individ care nu stie sa se joace, drept un om sarac.

Leave a Reply