Poţi fii credincios dacă te iei după astre şi zodii?

Aş vrea să încep acest articol cu o replică pentru cei care spun că astrologia se bate cap în cap cu religia sau cu ce spune Biblia şi care afirmă că dacă crezi în  Dumnezeu atunci nu poţi să te iei după ce spun astrele. Cum spuneam şi altă dată, în primul rând, Astronomia e o ştiinţă, nu e ceva în crezi sau nu. Apoi, în Biblie, când ni se spune despre naşterea Pruncului Isus  în iesle, ni se spune şi despre cei trei magi de la Răsărit, “cititori în stele”. Aceştia erau astrologi. Ei au aflat de naşterea lui Isus de la stele. Ştiau că s-a născut, deoarece pe cer a apărut o stea care vestea naşterea Lui.  Steaua respectivă chiar a existat, în anul 7, î.Hr., fiind un eveniment real, verificat.

Darurile pe care le aduc magii lui Isus sunt aur, smirnă şi tămâie, astfel, ei arătându-I soarta pe care deja o ştiau. Aurul  este simbolul împăraţilor, al regalităţii; tămâia este un simbol al divinităţii, al pioşeniei. Prin darul tămâiei, magii su recunoscut Dumnezeirea lui Isus, tămâia fiind folosită la slujbele închinate Domnului, în lăcaşele de cult. Despre smirnă se poate spune că este un simbol al sacrificiului, ei ştiind de sacrificiul pe care Isus îl va face pentru omenire. Smirna este o substanţă amară şi răşinoasă, obţinută de la nişte arbuşti exotici. Prin darul smirnei, magii vesteau, într-un fel, moartea pământească a Mântuitorului.

Acea vestită stea a fost numită “Steaua Betleemului”, fiind mesagera naşterii Domnului.

6 Comments

 • citez : “ASTROLOGÍE f. Pseudoştiinţă care pretinde a prezice viitorul după poziţia şi mişcarea aştrilor.”, in nici un caz nu e o stiinta astrologia, poate te gandeai la astronomie care e cu totul alta treaba.

 • Iasmina – Romania
  Iasmina

  Asa e. Astronomia e o stiinta. Am corectat. Mersi!

 • Cine a scris articolul da dovada de o ignoranta iesita din comun sau o siretenie diabolica.
  1. Sa ne arate tuturor unde scrie ca “magii” sunt in numar de 3 si ca “magii” sunt astrologi. Nu scrie nicaieri numarul lor iar “magii” sunt defapt crai/printi orientali. Este cunoscut faptul ca in orient, nobilii erau educati sa cunoasca foarte bine ASTRONOMIA.
  2. Steaua i-a calauzit pe crai catre Iisus, nu au ghicit ei. Nicaieri nu scrie ca sunt astrologi, iar steaua de care spune ca este un eveniment astronomic verificat era exact asa: un eveniment astronomic si atat. Steaua calauzitoare avea alta natura decat cea cosmica banala, iar magii (cu intelesul clar de printi sau crai), cunoscand vechile scripturi stiau de semnul care se va arata pe cer la nasterea Mesiei. Nu era in niciun zodiac, era chiar in Vechiul Testament. “…şi au întrebat: “Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.” Steaua a APARUT (neexistand inainte) la nasterea lui Iisus, iar ei au venit sa I se inchine Lui. Nu scrie ca au citit in stele, ci AU VAZUT STEAUA, AU OBSERVAT-O, deci fiind nu astrologi, ci astronomi.
  3.Astronomia si astrologia nu au absolut nimic in comun. E ca si cum ai asocia un medic cu un vraci.
  4. Destinul lui Iisus? Uau! Daca Iisus nu ar fi avut de ales si s-a intrupat doar sa se sacrifice, de ce l-a ispitit diavolul pe munte? Daca nu era liber sa aleaga, de ce i-a oferit diavolul lumea la picioare? Daca nu avea de ales, de ce ar fi spus Tatalui: …DAR faca-se voia ta? Putea sa aleaga voia Lui, i sa a ales ce a dorit Tatal Sau.
  Fracturile logice din acest expozeu penibil de motive pentru care sa crezi in horoscop sunt fie din crasa superficialitate, fie din dorinta demonica de a duce in eroare si indepartare de Dumnezeu a oamenilor.
  Exemplu:
  Deutoronom (18:10-13): Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descîntător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urîciune înaintea Domnului…
  Mai pot da multe exemple prin care Dumnezeu nu accepta zodiacul si il numeste inselaciunea diavolului:
  Deuteronom 18:14 ‘’ Căci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori; dar ţie, Domnul Dumnezeul tău nu-ţi îngăduie lucrul acesta.”
  Isaia 44:25”Eu zădărnicesc semnele prorocilor mincinoşi şi arăt ca înşelători pe ghicitori; fac pe cei înţelepţi să dea înapoi şi le prefac ştiinţa în nebunie.”
  Acum ne-am inteles? Hai sa nu mai mintim lumea si sa nu dam vrajitoriei aura divina.
  Multumesc.

  • Aceasta părere ți se va schimba . Ia o ca pe o experiența sau un experiment și întâlnește te o data cu un astrolog care sa îți explice câteva lucrurile pe astrograma personală 🙂 nu putem discuta din moment ce tu nu stii mai exact ce efecte are astrologia 🙂 viața frumoasa

  • Daca cineva tine sus si tare sa demonstreze ca astrologia este “diabolica” si vine de la necuratul demostrand cu 2-3 versete scoase din vechiul testament, atunci acel cineva sa faca bine sa citeasca TOT vechiul testament si o sa vada cate contraziceri exista…
   Eu prefer sa cred intr-un Dumnezeu iubitor, nu intr-unul care ucide copii si femei, indiferent care este motivul… Spune o porunca “sa nu ucizi”, dar vechiul testament este plin de acte criminale…
   Biblia a fost atinsa de sute de persoane pana astazi: fiecare, de-a lungul secolelor, care a avut puterea de a schimba ceva dupa bunul plac, a facut-o…
   in noul testament, Isus nu spune nimic ca ar fi contra astrologiei, nici nu aduce vorba de astfel de metode… DECI!!!????

  • Bravo pt. ce ati scris. Am ajuns la incheierea relatiilor cu o prietena care ma acuza ca eu sunt cea ignoranta, ca ea e crestina buna, ca sunt biserici crestine in Israel cu simbolul zodiilor la intrare. Nu am putut sa o conving ca trebuie sa credem in D-zeu nu in ce ni se prevede. Nu are logica pentru mine: Cred ca stelele pe data de x imi rezerva y, dar atunci D-zeu ce rol mai are? Pentru mine, ea nu stie unde se afla si ce i se intampla ca si crestini. Merge la biserici, la vindecatori.

Leave a Reply