Azi e o zi specială

Azi e o zi cu totul şi cu totul specială. De ce? Pentru că ne-am trezit azi-dimineaţă, având prilejul să ne bucurăm de minunatul dar numit viaţă. E o zi specială pentru că existăm, pentru că suntem aici, acum.

Nu trebuie să fie ziua noastră sau vreo sărbătoare ca să ne putem simţi grozav. În fiecare zi poate fi ziua noastră. Trebuie doar să ne dăm seama de asta şi să ne bucurăm de orice: de cafeaua de dimineaţă, de mersul la serviciu, de toţi oamenii pe care îi întâlnim, de cei dragi nouă şi de tot ceea ce ne înconjoară.

E o zi minunată pentru că e o minune că trăim şi că putem respira, că ne bate inima, că putem iubi. Nu trebuie neapărat să fim pe o plajă însorită ca să fim fericiţi. Putem să ne bucurăm şi de o zi ploioasă şi înnorată, la fel de bine. Trebuie doar să ne gândim cât de bine face ploaia pământului.

Dacă suntem veseli şi optimişti, dacă avem încredere în noi, putem muta munţii din loc. Avem atâtea oportunităţi şi putem face atât de multe aici, pe Pământ… Avem atâtea lucruri frumoase de văzut şi putem face atâtea lucruri bune; putem face atâţia oameni fericiţi…

Nu avem nimic de pierdut dacă iubim viaţa şi dacă suntem bucuroşi, dar avem multe de pierdut dacă stăm îmbufnaţi şi supăraţi mereu.  Aşa că haideţi să ne bucurăm de viaţă la maxim şi să trăim această zi ca şi cum ar fi ultima din viaţa noastră.

O zi minunată!

4 Comments

Leave a Reply