Reţetă: mazăre cu carne (de pui şi de porc)

Mâncarea de mazăre este una din preferatele mele (dar şi ale copiilor mei). Nu e greu de făcut, şi e de-a dreptul delicioasă.

Ingrediente:

  • 1 kg mazăre (eu acum am folosit la conservă)
  • 500 grame de carne (jumătate de piept de pui şi o felie de ceafă de porc)
  • o ceapă
  • 3 morcovi
  • bulion (200 gr)
  • 3 linguri de făină
  • ulei
  • boia (o linguriţă)
  • sare
  • piper
  • mărar (1/2 legătură)

Se căleşte ceapa(tăiată solzişori) în puţin ulei de floarea soarelui, apoi se adaugă carnea tăiată cubuleţe. Se lasă puţin să se prăjească, apoi se adaugă morcovii, apoi boiaua, se mai lasă puţin şi se pune o cană cu apă.

După 20 de minute, se adaugă mazărea şi încă puţină apă.

 

Se mai lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă bulionul amestecat cu făina şi cu o linguriţă de sare.

Se potriveşte gustul cu sare şi piper, se adaugă mărarul tocat şi gata.

Poftă bună! Ai mei au mâncat porţie dublă. 🙂

Dacă folosiţi mazăre crudă, trebuie pusă la fiert odată cu carnea, deoarece necesită timp de fierbere mai mare.

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

6 Comments

  1. Păi la mine meniurile se bazau pe supici de legume cu cărniţă, cărniţă curcan, pui şi vită (fiartă) în combinaţie cu morcov sau cartof, griş cu lapte, măr cu brânzică sau biscuiţi, i-am introdus şi orezul, şi, spre exemplu şi măzărica asta cred că i-ar plăcea. Şi eu am o Alexuţă. Să-ţi trăiască puiuţul!

Leave a Reply