Compatibilitatea dintre zodii – Berbecul

Adevărata compatibilitate dintre doi oameni este o problemă complexă. Din punct de vedere astrologic nu există un răspuns exact şi absolut la întrebarea: “Cere semn zodiacal este cel mai potrivit pentru mine?”. În mod evident, chimia şi armonia astrologică există şi ele creează în primul rând atracţia.

Zodia fiecărei persoane dezvăluie multe despre construcţia emoţională, ce fel de casă a vieţii dorim şi ceea ce aşteptăm de la un partener de viaţă. Compatibilitatea depinde de mulţi factori.  Ceea ce spune zodiacul (asemănări şi deosebiri între parteneri) este în funcţie de modul de abordare a vieţii de către fiecare. Este unul dintre dumneavoastră mai ambiţios decât celălalt? Urmăriţi aceleaşi ţeluri? Este unul un iubitor de casă, iar celălalt un spirit neobosit, veşnic în mişcare?

Astăzi voi scrie despre compatibilitatea berbecului cu celelalte zodii, urmând ca în fiecare săptămână de acum înainte să  scriu despre celelalte zodii, pe rând.

Berbecul şi Berbecul

Focul întâlneşte foc. Atmosfera va fi fierbinte. Oricum, nu va dura mult până îşi vor da seama că nici unul nu vrea să piardă vremea cu întâlnirile preliminare. O combinaţie excelentă, dacă urmăresc aceleaşi scopuri. Însă, dacă nu se dovedesc a fi suflete pereche ale aceluiaşi semn, relaţia lor s-ar putea stinge la fel de repede cum a şi început. La ambii, orgoliile sunt foarte mari. Femeile berbec nu sunt mieluşei şi nu acceptă să fie pe locul doi mereu. Această relaţie ar avea şanse de reuşită numai dacă cei doi acceptă să se supună periodic unul celuilalt.

Berbecul şi Taurul

Taurul este cu picioarele pe pământ, pe când berbecul e cu capul în nori. De asta are nevoie berbecul uneori de taur. Însă doar uneori, pentru că taurul este atât de posesiv, încât berbecul s-ar simţi ca în închisoare alături de un taur. Încă o problemă în această relaţie ar fi cea a banilor. Pe cât taurului îi place să agonisească, pe atât îi place berbecului să cheltuie. Însă, dacă stabilesc nişte reguli, relaţia lor ar putea avea o şansă.

Berbecul şi Gemenii

Această combinaţie e cea mai reuşită, în ceea ce priveştedurabilitatea ei. Cei doi îşi transmit unul altuia energie şi idei şi nu prea au şanse să se plictisească când sunt împreună. Tot timpul au ce vorbi. Amândoi sunt nerăbdători şi nu le place să amâne nimic, trăind totul la maxim. Amândurora le place să socializeze, să-şi facă prieteni, să exploreze tărâmuri necunoscute. Nici banii nu sunt o problemă pentru ei, deoarece, în viziunea lor, aceştia sunt făcuţi ca să fie cheltuiţi. Singura problemă care ar putea interveni într-o relaţie “pe viaţă” ar fi problema dăruirii şi a responsabilităţii, pentru că amândoi dau înapoi în faţa lucrurilor dificile.

Berbecul şi Racul

Ceea ce îi caracterizează pe amândoi este ambiţia. Un bărbat născut în zodia Berbecului şi o femeie în zodia Racului se potrivesc mai bine decât viceversa, din moment ce nici unul n este dispus să-şi asume rolul bărbat – femeie. Racul întotdeauna îşi va imagina că Berbecul e fericit să fie casnic/casnică, iar Berbecul aşteaptă ca Racul să rezolve toate lucrurile în stilul Berbecului, ceea ce e total greşit. Berbecul rezolvă problemele în mod direct, pe când racul se retrage sau se tot învârte în jurul lor. Aşa că cei doi stau cam slab la capitolul compatibilitate.

Berbecul şi Leul

Această combinaţie ar fi putut fi fantastică, dacă nu ar fi intervenit dorinţa fiecăruia de a conduce. Sunt două tipuri pasionale, având mândrie de sine. Dacă e cineva mai cheltuitor decât Berbecul, acesta este Leul, care adoră strălucirea şi viaţa bună. Berbecul este un mai bun manager al banilor, ceea ce va aduce dispute între cei doi. Însă, dacă depăşesc aceste probleme, relaţia lor ar putea fi una de durată, cei doi fiind mereu plini de entuziasm şi de energie.

Berbecul şi Fecioara

Aceste două semne sunt diferite din toate punctele de vedere, însă, dacă ar aprecia fiecare ce are celălalt de oferit, nu vor sfârşi neapărat prin a pleca pe căi diferite. Dacă Feciora ar putea aprecia ascuţimea intelectuală şi entuziasmul Berbecului, iar decî Berbecul ar aprecia ajutorul Fecioarei în casă, în a organiza totul, atunci relaţia lor ar putea merge bine. În afară de atracţia din punct de vedere sexual, cei doi nu prea au lucruri în comun.

Berbecul şi Balanţa

La cei doi, atracţia este instantanee. Pentru că semnele opuse se atrag. Amândoi îşi doresc o viaţă bună şi sunt buni organizatori ai banilor. Par un cuplu perfect, şi chiar pot fi, dacă nu intervine dorinţa de independenţă a berbecului. În cele mai multe cazuri, Berbecul se va simţi sufocat şi se va uita în altă parte, pentru o mai bună alegere. Balanţa nu se va mai simţi iubită, ci abandonată… până se va ivi o altă partidă, cu un cont mai mare în bancă. 🙂

Berbecul şi Scorpionul

Ambele semne snt guvernate de Marte, zeul războiului şi al sexului. Berbecul este fascinat de profunzimea sentimentelor Scorpionului, însă se şi satură destul de repede de gândirea negativă a Scorpionului. Într-o relaţie a Berbecului cu Scorpionul, marea iubire se poate transforma repede şi uşor într-o ură profundă, din cauza luptei pentru putere.

Berbecul şi Săgetătorul

Din punct de vedere fizic, aceste două semne se potrivesc perfect. Viaţa şi sexul ar fi exploatate la maxim. Împreună, cei doi pot muta munţii din loc, dacă îşi pun ambiţia. Însă Problema ar fi Săgetătorul, cu independenţa lui şi cu dorinţa de a evada din când în când şi în alte părţi, iar Berbecul nu poate accepta aşa ceva. În acest cuplu, pot  apărea şor resentimente. Dar, cu câteva compromisuri din partea amândurora, ar putea fi un cuplu fericit.

Berbecul şi Capricornul

Cei doi au un mod diferit de a percepe viaţa. Însă, şi aceste diferenţe pot fi întoarse în favoarea lor, mai ales că, din punct de vedere sexual chiar se potrivesc. Sursa problemelor unui asemenea cuplu ar fi banii. În plus, Capricornul are dese căderi emoţionale şi deseori e prost dispus, ceea ce pe Berbec îl enervează. Însă, dacă trec peste aceste obstacole, cei doi ar putea realiza multe împreună, amândoi având o ambiţie de fier.

Berbecul şi Vărsătorul

De obicei, Berbecul şi Vărsătorul sunt pe aceeaşi lungime de undă şi ar putea fi un cuplu fericit. Raporturile intre ei sunt bune şi comunică foarte bine şi în general le plac aceleaşi lucruri. Însă şi cele mai reuşite cupluri nu sunt compatibile 100%.  Vărsătorul are impresia că, dacă Berbecul a lăsat de câteva ori de la el, poate să-l controleze, ceea ce este total greşit. Berbecul nu se supune niciodată, ci va face cum crede el că e mai bine, chiar dacă uneori dă impresia că e subordonat. Însă, per ansamblu, cei doi pot fi capabili să găsească uşor modalităţi de a depăşi diferenţele.

Berbecul şi Peştii

La prima vedere, acest cuplu pare foarte ciudat, deoarece sunt foarte diferiţi. Însă, de multe ori opusurile se atrag, iar cei doi pot stabili o relaţie complementară. Peştele îi poate oferi Berbecului încrederea, primind în schimb impulsul de care de multe ori are nevoie. În această relaţie, dacă va vrea ca să meargă, Berbecul va trebui să-şi anihileze dorinţa de a domina, deoarece a Peştelui e mult mai puternică. La pat, cei doi se portivesc, dându-şi frâu liber imaginaţiei.

Vor urma şi celelalte semne zodiacale, câte unul pe săptămână. 🙂

 Bibliografie:

Rose, Geraldine; Wilcox, Cassandra, Horoscopul noului mileniu, Ediţia a II – a, Bucureşti, Editura Lucman, 1999.

Sursa foto

 

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

11 Comments

  • Nici în prezent Ophiuchus (cel care ţine şarpele) nu este o zodie recunoscută de astrologi la nivel internaţional, cu toate că în 1970, astrologul britanic Walter Berg a sugerat introducerea ei ca fiind cea de-a 13-a zodie.
   Cu toate că vechii astrologi ştiau de existenţa acestei constelaţii, nu au inclus-o în zodiac pentru că era “traversată” de Soare în numai 19 zile. Pe de altă parte, prezenţa ei ar fi contravenit concepţiei pe care aceştia o aveau despre numărul zodiilor, care trebuia să fie egal cu numărul lunilor anului.

 1. Da, cică din cauza mişcării Pământului, a apărut o nouă zodie: Ophicus, pentru cei născuţi între 29 noiembrie şi 17 decembrie. Aşa că, mai nou, Zodiacul e astfel:
  Capricorn (20 ianuarie – 16 februarie)
  Vărsător (16 februarie – 11 martie)
  Peşti (11 martie – 18 aprilie)
  Berbec (18 aprilie – 13 mai)
  Taur (13 mai – 21 iunie)
  Gemeni (21 iunie – 20 iulie)
  Rac (20 iulie – 10 august)
  Leu (10 august – 16 septembrie)
  Fecioară (16 septembrie – 30 octombrie)
  Balanţă (30 octombrie – 23 noiembrie)
  Scorpion (23 noiembrie – 29 noiembrie)
  Ophiuchus (29 noiembrie – 17 decembrie)
  Segetător (17 decembrie – 20 ianuarie)

Leave a Reply