Curiozitatea copiilor

Fiică-mea de 4 ani este acum într-o perioadă în care vrea să ştie tot, adică în perioada “de ce…?”. Pe deasupra, mai e şi vorbăreaţă din cale-afară, şi de dimineaţa până seara îi umblă guriţa ca o moară stricată, vorba aia. De câteva zile tot îmi cere să îi pun pe calculator povestea “Capra cu trei iezi” şi de fiecare dată mă întreabă: “de ce nu i-a tăiat capra burta lupului, să scoată iezii, cum a făcut vânătorul în “Scufiţa Roşie?”. Şi ce explicaţie pot eu să-i dau? “Aşa e povestea.”

Oricum, tot ascultând tot felul de poveşti, mi-am dat seama cât sunt de sadice: îi taie burta, îl aruncă în foc să ardă, îi bagă pe copii în cuptor etc.

Şi, apropo de curiozitatea copiilor, mi-am adus aminte de un banc:

“Vine mămica acasă de la maternitate cu o fetiţă. Acasă avea încă un băieţel de 4 ani, care aştepta nerăbdător să-şi vadă surioara. Se uită la ea şi o întreabă pe maică-sa:

 – Mami, dar de ce nu are ochi?

 – Are ochi, scumpule. Dar încă nu şi i-a deschis. Dar să vezi tu ce ochi mari şi frumoşi va avea!

– Mami, dar de ce e cheală şi nu are păr pe cap?

– Încă nu i-a crescut, dar o să vezi tu ce păr mare şi frumos va avea.

Apoi, maică-sa se pune să-i schimbe scutecelul fetiţei.

Băiatul se uită curios, apoi îi spune bucuros:

 – Încă nu ai puţă, dar o să vezi tu ce puţă mare şi frumoasă o să-ţi crească!” :))

Sursa foto

2 Replies to “Curiozitatea copiilor”

  1. Noi avem un tv in bucatarie. De multe ori cand gatesc ascult desene animate( ca de privit le priveste sotul meu). Ma ia groaza cand aud cum vorbesc personajele de acolo si ca intr-o zi copilul meu poate va vedea asemenea desene.

Leave a Reply Cancel reply