Nu te enerva!

De câteva zile încoace mă tot gândesc la cât de des şi cât de mult se enervează un om într-o zi. Ba pe participanţii la trafic, ba pe şeful de la serviciu, ba pe soţ/soţie când ajungi acasă, ba pe vânzătoarea de la alimentara din colţ, ba pe copiii care-ţi urlă în cap şi lista poate continua la nesfârşit.

Întrebarea mea este: nervii ăştia au vreun rost? Adică rezolvăm ceva dacă ne enervăm, sau mai mult pierdem? Eu de multe ori nu numai că mă enervez, dar mă şi supăr şi mă macin în interior, de zici că e sfârşitul lumii, nu alta. Şi faza e că după câteva ore după ce mi-a trecut, stau şi mă gândesc ce aiurea m-am enervat.

Eu am ajuns la concluzia că, cu puţin exerciţiu, putem să ajungem să diminuăm şi să ne micşorăm volumul de nervi pe zi. Pur şi simplu, când “te apucă dracii”, stai şi te gândeşti: “are vreun rost să mă enervez? ce câştig eu cu asta?”. Mi-am dat seama că viaţa asta e prea frumoasă şi prea scurtă ca să ne irosim noi timpul (fie şi 15 minute) fiind supăraţi.

În plus, la nervi, întotdeauna gândeşti în mod greşit sau poţi spune lucruri pe care mai târziu le vei regreta. Aşa că, oameni buni, haideţi să fim veseli şi calmi şi să râdem în loc să ne enervăm. Şi chiar dacă avem ceva de spus, să o spunem cu zâmbetul pe buze (credeţi-mă că are efect mai mare).

O zi bună!

Sursa foto

2 Comments

Leave a Reply