Dor de naivitate

Da! Recunosc şi nu mi-e ruşine: mi-e dor de naivitate! Spun că nu mi-e ruşine deoarece, în lumea în care trăim, naivitatea , inocenţa şi sinceritatea nu mai sunt valori, şi e o ruşine să fii naiv. Azi e la putere banul, bunăstarea, influenţa şi statutul.

Din păcate, banul ghidează mintea a tot mai mulţi oameni şi îi conduce după bunul plac, făcându-i lacomi, mincinoşi, hoţi şi egoişti. Banul îi face să uite de cinste şi de corectitudine, de altruism şi de respect. Şi toate astea pentru că toţi vor să se îmbogăţească de azi pe mâine, fără să muncească, crezând că asta le va aduce fericirea. Şi astfel, călcând pe cadavre pentru “ochiul dracului”, se trezesc bătrâni şi singuri.

Genul ăsta de oameni au impresia că vor trăi veşnic, şi parcă sunt legaţi la ochi şi nu văd că nimeni nu scapă de “doamna cu coasa”, care-i duce de-aici în curu’ gol.

Mulţi spun că ei trag şi “muncesc” toată viaţa pentru copiii lor, și nu-şi dau seama că fac cea mai mare greşeală şi că-i distrug viaţa copilului. În primul rând, un copil “de bani gata” abia aşteaptă să-i moară părinţii, să-i rămână lui tot (asta pentru că aşa a fost crescut). Apoi, după moartea părinţilor, risipeşte tot în câţiva ani, apoi ajunge muritor de foame, pentru că toată viaţa a fost învăţat să primească fără să muncească, fără să dea nimic înapoi.

Cea mai mare greşeală a unui părinte e să-i spună copilului că, după moartea lui, el va primi toată averea agonisită de-o viaţă. Vă daţi seama că, copilul nu mai e motivat să facă nimic, că doar îi dă tata. Şi astfel de copii se înmulţesc pe zi ce trece tocmai din cauza faptului că banul e cel care conduce acum omenirea. Pe ăştia îi vedem în trafic, cu maşini de fiţe la 18 ani, conducând ca nebunii, sau îi mai vedem la ştiri, cum că au crăpat şi au mai omorât încă câţiva oameni, deoarece conduceau sub influenţa alcoolului.

De asta mi-e dor de naivitate, pentru că o văd atât de rar. Eşti prost dacă-i spui omului verde-n faţă ce ai de zis, eşti fraier dacă ai încredere în cineva (pentru că sigur te va înşela) şi eşti nebun dacă eşti bun. Vi se pare normal?

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

1 Comment

  1. Iti impartasesc ideea. Naivitatea tine foarte mult de umanitate, care dispare odata cu “urbanizarea”. Imi e dor de simplitatea si sinceritatea de care din ce in ce mai putine persoane dau dovada.
    Dar pentru unii e mai importanta sa para puternici, decat sa fie fericiti…Good luck with that 🙂

Leave a Reply