Timpul liber – o necesitate

După mine, timpul liber nu e un “moment” de răsfăţ, ci o necesitate, pentru fiecare, este timpul în care te “resetezi” şi te încarci pozitiv, pentru a avea forţă să mergi mai departe.

Dar să lămurim ce este timpul liber. Este perioada din zi când nu ţi-ai programat nimic, te deconectezi de tot şi toate şi faci ce simţi tu că te relaxează, în funcţie de starea de spirit pe care o ai. Eu aşa văd timpul liber. Unii consideră weekwnd-ul timp liber, pentru că nu merg la servici. Da, este timp liber dacă nu ai programate anumite întâlniri sau vizite pe la rude sau socri, iar tu nu prea ai chef să mergi.

Cred că pentru mame, timpul liber şi-a cam luat “adio”, în sensul că, şi dacă-ţi doarme copilul, tu stai tot cu gândul şi cu urechile la el, inclusiv noaptea. Şi când e cu bona, tot nu stai liniştită, şi-ţi faci 1001 de gânduri (inutile, de fapt).

Dar, şi noi, mamele, aşa cum putem, avem nevoie de timp liber. Nu neapărat pentru noi, cât pentru cei din jur (mai ales copii şi soţ), pentru că, după câteva zile în care facem doar ce trebuie făcut, şi nu ne deconectăm deloc, ne transformăm în nişte roboţi. Nişte roboţi insuportabili, semănând cu nişte soacre (so acre).

Aşa că, dragii noştri bărbaţi, mai scoateţi-ne din când în când (zilnic, dacă se poate 😀 ) la un film, la o plimbare sau la o cafea. Şi astfel, noi vom fi numai un zâmbet când veniţi acasă, când vă servim masa sau când vă ducem berea (desfăcută) atunci când vă uitaţi la meci.

2 Comments

Leave a Reply