- 1 kg de cartofi
- o ceapă
- 3 ouă
- ulei de floarea soarelui
- măsline
- castraveţi muraţi
- sare
- piper
Se spală bine cartofii şi se pun la fiert în apă cu sare. Se mai pun la fiert şi două ouă.
După ce au fiert cartofii, se scot, se decojesc şi se lasă să se răcească şi între timp se face maioneza: se pune într-o farfurie un gălbenuş fiert, unul crud, o linguriţă de muştar şi puţină sare.
Se amestecă continuu în aceeaşi direcţie, ca să nu “se taie”, şi se toarnă ulei, puţin câte puţin.
Puneţi ulei şi amestecaţi până consideraţi că maioneza vă e de ajuns de multă.
Apoi se taie cartofii felii, ceapa juliene (foarte subţiri) şi măslinele se curăţă de pe sâmburi. Ouăle se taie feliuţe, la fel şi castraveţii muraţi. Apoi se pune sare şi piper după gust, se adaugă maioneza, se amestecă şi… Poftă bună!!!
Ce bine arată. De mult mi-am tot propus să fac și eu, dar săptămâna care vine, mai mult ca sigur încerc rețeta 🙂