Nu te iubesc pentru ceea ce eşti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine

“Nu te iubesc pentru ceea ce eşti, ci pentru ceea ce sunt atunci când sunt cu tine” este un citat din Gabriel José García Márquez, un romancier, jurnalist și activist politic.

Şi eu chiar cred că sunt foarte adevărate vorbele lui, şi general valabile. Orice om e diferit – se comportă diferit, reacţionează diferit, în funcţie de cel sau cei care-i sunt în preajmă. Tot aşa şi cu persoana cu care vom petrece tot restul vieţii sau cu prietenul cel mai bun: ni-i alegem în funcţie de cum suntem când suntem cu ei.

Eu am prieteni care se comportă într-un fel când sunt cu prietenii lor (râd şi se distrează), iar când le apare soţia, sunt cu totul altfel: devin serioşi şi parcă îşi schimbă şi modul de a gândi. Eu nu  cred că e ok să te căsătoreşti cu cineva lângă care nu poţi să te simţi în largul tău şi care îţi interzice să faci anumite lucruri care-ţi plac. Dar, pe de altă parte, poate omului îi place cum e el când e cu persoana respectivă sau aşa îşi doreşte el să fie.

Fiecare om are în el părţi negative şi părţi pozitive. Nu e nimeni în totalitate bun sau rău. Poate predomina latura negativă sau pozitivă, în funcţie de tine: pe care o dezvolţi.  Susţinea un prieten că oamenii se schimbă, dându-mi exemplu pe un alt prieten de-al lui care, în trecut făcea anumite lucruri groaznice (bea mult, se bătea etc), iar acum, de când a intrat în alt anturaj, s-a schimbat. Ei bine, omul nu s-a schimbat. Oamenii nu se schimbă. El doar a schimbat anturajul şi astfel şi-a dezvoltat părţile pozitive. Dar, dacă el ar ieşi din anturajul actual şi ar intra iar în cel vechi, sigur ar fi la fel ca în trecut.

Leave a Reply