Scandalul fetiţei de doi ani care fumează şi bea cafea

În urmă cu câteva zile am văzut la RBoy pe blog un clip cu o fetiţă de doi ani căreia mama ei îi dădea să fumeze şi să bea cafea. Apoi am văzut subiectul dezbătut şi în unele ziare.

Toată lumea e foarte revoltată, sărind la gâtul mamei inconştiente, fiecare cu te miri ce: ba să facă închisoare, ba să o scoată din drepturile părinteşti, ba să o ardă cineva pe ea cu ţigara până leşină etc.

Da, într-adevăr, ar trebui să se ia măsuri. Dar, din păcate la noi de obicei în cazuri din astea se dau doar câteva amenzi. Poate că, mediatizându-se atât, vor lua fata şi-o vor da la casa de copii. Şi credeţi că acolo va fi mai fericită?

Eu însă vă întreb altceva: pe mamele alea care stau cu bebeluşii în intersecţie nu le vede nimeni? Pe părinţii care-şi trimit copiii de 3 ani la cerşit nu-i vede nimeni? Sau trebuie să se filmeze tot şi să se dea pe youtube ca să-i vadă cineva?

De ce nu sună nimeni la Protecţia Copilului când vede un copil cerşind? Sau la 112, când vede o mamă inconştientă cu un nou-născut, plimbându-se prin faţa maşinilor, în intersecţie? Ba mai mult, lumea le mai dă şi bani. Cât de inconştienţi pot fii ei? Cred că mai inconştienţi decât cea care-i dă fetei ţigara şi cafeaua. Oricum, sunt mulţi părinţi care fumează ca turcii cu copilul lângă ei, ceea ce cred că e cam totuna cu a-i da ţigara în mână.

Aici e clipul

2 Replies to “Scandalul fetiţei de doi ani care fumează şi bea cafea”

    • Eu nu-i ţin apărarea, nu mă înţelege greşit. Doar spun că sunt multe alte lucruri de mii de ori mai grave care se întâmplă chiar sub ochii noştri, şi de alea nimeni nu zice nimic. Ce zici de ăia care le taie copiilor mâini şi picioare doar ca să le facă lor bani? Se face prea mult caz pe o chestie de-asta, iar de milioanele de părinţi care îşi trimit copiii la cerşit nu zice nimeni nimic.

Leave a Reply Cancel reply