Contagion: Pericol nevăzut

Nu am mai fost de ceva vreme la film, aşa că ieri am zis că ar fi timpul. Şi am ales Contagion, chiar dacă nu părea a fi prea optimidt, datorită actorilor (Matt Damon, Kate Winslet, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne şi Jude Law), care au şi jucat impecabil…

Dar hai să vă vorbesc puţin şi despre scenariu. Celor care vor să meargă la film, le recomand să nu citească mai departe.

Beth Emhoff, o femeie de afaceri interpretată de Gwyneth Paltrow, se întoarce acasă, în Minnesota, după o călătorie business la Hong Kong (cu o escală la Chicago, unde-l vizitează pe fostul iubit).

Având simptome de răceală, soţul ei, Mitch, (Matt Damon) crede că e doar o simplă viroză şi cheamă salvarea abia atunci când femeia se prăbuşeşte pe jos. Ea moare la spital. Urmează şi moartea fiului lui Beth de şase  ani. În acest timp,se tot îmbolnăvesc oameni la Hong Kong, Tokyo şi Londra.

Se descoperă că virusul omoară gazda cu o rapiditate inimaginabilă, şi se ia prin respiraţie şi atingere (nu neapărat directă, adică îl poţi lua dacă ai apăsat butonul de la lift care a fost atins de un bolnav).

Dr. Leonora  (Marion Cotillard),  de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, merge la Hong Kong pentru a identifica Pacientul Zero.

Apare acum şi un blogger (Jude Law), care vrea să se îmbogăţească de pe urma a ceea ce se întâmplă în lume, şi încearcă să-i manipuleze pe cei 2 milioane de cititori ai săi. Aici, pe mine m-a cam atins la punctul sensibil, deoarece, în film, el e reprezententul bloggerilor, care sunt puşi într-o lumină negativă, că se cred jurnalişti, dar nu sunt etc.

Laurence Fishburne este Dr. Ellis Cheever de la Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA. El o trimite pe Dr. Erin Mears (Kate Winslet) în Minnesota, pentru a controla răspândirea bolii.

Între timp se caută un vaccin împotriva virusului. Însă în lume se instaurează teroarea şi frica. Lumea o ia razna, nu se mai respectă nici o regulă, se jefuiesc unii pe alţii şi îşi dau în cap în plină stradă. Oamenilor le e frică şi să-şi dea mâna, gestul cel mai prietenesc.

Şi eu cred că asta s-ar întâmpla şi în realitate, poate chiar mai rău…

În final se descoperă un vaccin, dar virusul omorâse vreo 26.000.000 de oameni din toată lumea.

Ni se dezvăluie şi cum a pornit totul: un liliac (contaminat) rupe o banană din bananier, şi o bucată îi cade într-o crescătorie de porci. Purcelul care a mâncat-o e tăiat şi dus la bucătărie, bucătarul îl atinge, după care dă mâna cu Beth (Gwyneth Paltrow).

De recomandat, vi-l recomand, dar vă sfătuiesc să nu vă luaţi popcorn, că n-o să-l puteţi savura. :))

Sursa pozei

 

Leave a Reply Cancel reply