Unii bărbaţi…

Zilele astea am stat de vorbă cu mama unui prieten care mi-a spus povestea vieţii ei. Viaţă care a fost distrusă de nimeni altul decât de soţul ei.

Ştiţi cum era mai demult, mai ales la sate: dacă doi tineri se plăceau, nu stăteau ei prea mult la vorbe, că părinţii îi şi obligau să se căsătorească. Şi aşa a păţit şi tanti de care vă povestesc. Toate bune şi frumoase, a noastră crede că l-a prins pe Dumnezeu de-un picior, până după căsătorie, când al ei se transformă din Făt Frumos în Zmeul cu şapte capete, care scuipă foc. Acum era prea târziu să dea înapoi, că, ce zice gura lumii? În plus, a şi rămas însărcinată cu primul copil.

Bărbatu-său era tot timpul plecat, ba mai şi auzea că o înşală, iar când era acasă, o mai şi cotonogea şi vorbea cu ea ca şi cu ultima cârpă. Şi a venit şi-al doilea copil, şi a stat cu el până i-au crescut mari copiii şi au plecat de-acasă. Acum ea e în Italia, iar el a rămas aici. Dar tinereţea nu i-o mai dă nimeni înapoi.

Cazuri de genul ăsta sunt şi în ziua de azi, chiar dacă e atât de uşor să divorţezi şi să-ţi iei viaţa în propriile mâini.

Dar care ar fi explicaţia cu schimbatul bărbaţilor după căsătorie? Eu cred că nu se schimbă deloc, ci aşa sunt ei şi aşa au fost şi înainte, doar că şi-au jucat bine rolul până au obţinut ce-au vrut.

De asta există acum căsătoria de probă: să nu mai iei ţeapă. Zicea bunică-mea că până nu mânci un sac de sare cu un om, nu-l cunoşti. Eu pot să zic că am avut noroc. Am un bărbat de nota 10. Daaar, iarăşi îmi aduc aminte de ce spunea bunică-mea: “Nu te-ncrede nici în soră, nici în frate, nici în cămaşa din spate, că şi aia e întoarsă cu dosul.”

Oricum, ideea e următoarea: “fetelor, dacă vedeţi că s-a schimbat după căsătorie – la revedere!- că nu va mai fi niciodată ca înainte, ba tot mai rău. Iar dacă vă mai şi loveşte, căsnicia voastră va fi un calvar. Asta dacă nu vă place să fiţi bătute, că atunci nu mai am ce să zic…”

Şi, de obicei, bărbatul care-şi terorizează nevasta, îşi va teroriza şi copiii şi îi va lovi. Şi cu ocazia asta vreau să transmit ceva şi mămicilor care-şi lovesc copiii. Ţi se pare corect să loveşti pe cineva, chiar dacă a greşit, doar pentru că tu ai mai multă putere şi eşti mai mare??? Dacă da, atunci şi bărbaţii sunt îndreptăţiţi să ne lovească dacă am greşit cu ceva, doar pentru că sunt mai puternici decât noi.

Sursa pozei

5 Comments

Leave a Reply