Oameni şi oameni

Ca să primeşti o picătură, trebuie să fi dat înainte o găleată. Cam aşa stă treaba cu oamenii. Şi dacă ai înţeles lucrul ăsta, şi nu aştepţi să primeşti o cisternă, eşti fericit. Se spune că nefericirea noastră acolo îşi are sursa: în faptul că aşteptăm să tot primim: atenţie, timp, cadouri, bani, o viaţă fără griji şi responsabilităţi sau mai ştiu eu ce…

Un om care nu are aşteptări de la nimeni se bucură mult mai mult atunci când primeşte ceva. Şi, în plus, mai e şi bucuria de a dărui… Cel puţin, eu mă bucur mai mult când fac pe cineva fericit, decât când primesc eu ceva.

Dar, cum spuneam într-un alt articol, să nu te oferi tu să dai, fără să ţi se ceară, că atunci sigur ţi se va reproşa ceva.

Mai sunt şi genul de oameni cărora le dai un deget şi-ţi iau toată mâna, ba chiar şi pe cealaltă, cu o nesimţire şi cu un tupeu jegos, pe care, din păcate, le întâlnim la orice colţ de stradă, la noi, la fel ca şi bârfa. Băi,  eu nu suport oamenii care bârfesc. Adică hai că se mai întâmplă, dar măcar nu inventa tu, sau nu modifica adevărul după bunul plac, doar ca “ştirea” să pară mai interesantă.

Eu, sincer, cred că bârfitorii (ăia de profesie) sunt bolnavi. Da, cred că e o boală, pentru că nu se pot abţine, pur şi simplu, nici dacă ar şti că e în joc viaţa lor. Eu spun: “Pe mine chiar nu mă interesează subiectul, şi nu vreau să aflu nimic!” şi el continuă, frate să-mi toarne cu forţa chestii pe care le înfloreşte tot mai mult, în speranţa că- mi va capta atenţia.

 

One comment

Leave a Reply