Permisul pentru a face copii

Zicea Gaben în articolul de azi că ălora care cumpără o drujbă le-ar trebui un permis pentru asta, ca şi permisul de port-armă, că cine ştie ce naiba le poate trăsni prin minte să facă cu ea. Perfect de acord!

Eu vin cu altceva: aşa cum ne trebuie permis pentru a conduce maşina, permis pentru pescuit, permis pentru a construi o casă etc, ar trebui să se dea nişte teste pentru permis pentru a face copii.

Toţi nebunii din ziua de azi pot să facă copii. Vouă vi se pare normal? Vi se pare normal să vedeţi pe câte una la semafor cu un copil de o săptămână în braţe? Păi aia nu pune viaţa copilului în pericol? Sau mai vezi tot felul de ştiri de la ora 5, unde părinţii ba îşi omoară copiii, ba abuzează de ei sau mai ştiu eu ce. Că faza cu trimisul la cerşit e floare la ureche…

Ăştia, după mine, nu ar trebui să facă copii, pur şi simpu. Că şi ăia care scapă cu viaţă, când sunt mari, tot au sechele de pe urma copilăriei, şi majoritatea devin criminali sau infractori, sau vor face cu copiii lor acelaşi lucru.

Vă recomand să citiţi careta lui Constantin Creţan: “De la maimuţa sălbatică la maimuţa domestică”. El spune că, “în grupurile umane străvechi, altruismul era, deşi poate părea paradoxal, un avantaj în lupta pentru supravieţuire. În condiţiile unui surplus de hrană, era profitabil ca în ceată să fie tolerate şi exemplare umane mai slabe, mai neajutorate şi care nu reuşeau să producă nimic pentru colectivitate, ci doar să consume. Cel puţin în două situaţii aceşti nevolnici puteau deveni foarte utili grupului. În cazul unui atac al unor prădători, inclusiv al altui grup de oameni, nevolnicul era lăsat ca pradă, ceea ce îi putea salva pe cei valizi. Iar în cazul unei perioade de foamete cel slab putea fi mîncat de cei în putere, salvîndu-i astfel de la moarte. Aşa că surplusul de hrană din vremuri bune dat unor handicapaţi se dovedea o investiţie bună pentru supravieţuirea celor puternici, şi implicit pentru asigurarea descendenţei lor. Sigur că altruismul nu era nici atunci, cum nu e nici acum, rezultatul unor calcule, ci al unor sentimente. Grupurile care au avut astfel de sentimente au avut un avantaj faţă de cele care nu le-au avut şi care, în situaţii limită erau nevoite să sacrifice oameni valizi.”

Şi, apropo de ce spuneam şi eu mai sus: “În societăţile cele mai avansate tehnologic şi cele mai bogate, chiar dacă cei mai slabi nu sînt chiar egalii celor mai puternici, acestora li se asigură supravieţuirea şi li se favorizează reproducerea. Rata reproducerii lor este chiar mai mare decît media. Succesul biologic al celor mai slabi este mai mare decât al celor mai puternici, al căror singur succes e cel social, astăzi complet decuplat de succesul biologic.

     Iată cum altruismul de azi al celor puternici, ceea ce în cazul omului înseamnă al celor inteligenţi, duce inevitabil tocmai la scăderea ponderii inteligenţei în lume. Preţul pentru stima de sine pe care ţi-o dă altruismul îl plătesc urmaşii tăi. Cei mai mulţi dintre ei îl plătesc chiar cu viaţa. Pe care nici măcar n-o vor avea vreodată…”

Deci, aşadar şi prin urmare, ar trebui permis pentru a face copii, sau nu???

Poza am luat-o de aici.

One Reply to “Permisul pentru a face copii”

  1. Pingback: Cerşetoriişi copiii lor - o problemă care a devenit a noastră | MameBune.ro

Leave a Reply Cancel reply