Ștrumpfii ( The smurfs )

Zilele trecute am fost cu fiică-mea de 4 ani la cinema să vedem “filmu’ cu ștromfii”, pe care îl așteptam amândouă de ceva vreme.

Știu că erau desenele la tv când eram mică, dar, cum nu aveam televizor, mai vedeam și eu câte juma’ de episod pe la vreun vecin. Așa că vă dați seama că, fiind și mare iubitoare de desene animate, am fost mai fericită cred decât toți copiii din sala de cinema.

Oricum, așteptările nu ne-au fost înșelate. Chiar a fost un filmuleț super, pentru toate categoriile de vârstă. Fără violență, ceea ce rar mai întâlnești, chiar dacă e un film destinat copiilor, cu multă inocență, și în care au fost promovate valorile.

Ce mi-au plăcut mult au fost numele ștrumpfilor, care erau date în funcție de calitățile sau defectele fiecăruia, cum erau la indieni. Chiar mi-ar place să trăiesc într-o lume în care fiecare ar avea un nume care să-l caracterizeze. Pe mine cred că m-ar chema Înceata, la ce viteze am (încet, pe loc și deloc). Pe voi?

Cică știți cum le pun numele chinezii copiilor? După ce s-a născut, aruncă niște cutii goale de conserve pe podea. Și ce sunet scot, ăla e numele copilului. 🙂

Dar să nu uităm de unde am pornit. Ne-a plăcut filmul cu ștrumpfii și îl recomandăm tuturor cu căldură…

Leave a Reply Cancel reply