Plăcerea de a te uita la ştirile de la ora 5

Plăcerea cea mai mare a românului este să afle ce nenorociri au mai păţit alţii. Cred că unii se excită de-a dreptul când aud de criminali, hoţi, violatori şi alţi protagonişti ai ştirilor de azi. Spun că li s-a ridicat părul când au auzit ce s-a-ntâmplat, n-au mai putut de câtă groază şi milă li s-a făcut, ba chiar au şi plâns…

Păi de ce naiba vă uitaţi????? Cică sunt fanii acestor ştiri prin faptul că: “Trebuie să ştii ce se întâmplă în zilele noastre, ca să ştii de cine să te fereşti.” De parcă dacă e să se întâmple nu ţi se întâmplă.

Sunt foarte revoltată mai  ales că difuzează asemenea ştiri la ore la care copiii nu dorm, ba chiar sunt numai ochi şi urechi când se uită părinţii lor inconştienţi. Se mai uită şi câte-un nebun căruia-i mai trebuie doar o idee să i se aprindă beculeţul şi să facă întocmai cum vede sau aude la televizor.

Mai aud pe câte unii zicând: “Vai de mine! Mai demult nu se întâmplau atâtea.” Nu pe naiba! Se întâmplau poate şi mai multe, doar că nu existau cretini care să le mediatizeze.

Nu ştiu dacă aţi văzut  serialul “Spartacus, nisip însângerat”, unde oamenii aveau o plăcere sadică de a se uita live cum se omoară oamenii între ei, sau cum sunt sfâşiaţi de animale. Era un adevărat spectacol care ducea publicul pe culmile fericirii, la fel ca spânzuratul oamenilor în pieţele publice, când oamenii mergeau cu mic cu mare să vadă cum îşi dă duhul un semen de-al lor. Li se dădea oamenilor pâine şi circ.

La fel şi azi, numai că pâinea nu li se mai dă, doar circul: ştirile ordinare, emisiunile de doi bani, nunţile şi divorţurile anului.

Mai vine câte una şi mă întreabă: “Ai văzut la ştiri tatăl ăla care şi-a violat fata?” “Nu, că eu nu mă uit DELOC la ştiri.” “Doamne fereşte! Cum poţi să nu te uiţi? Pe ce lume trăieşti?”

Ei bine, eu prefer să trăiesc în lumea mea, să mă uit mai bine la un film bun sau la desene animate, sau să fac orice altceva decât  să mă îndobitocesc.

2 Comments

Leave a Reply